Suomalaispelifirmasta superarvokas

Mobiilipelejä tekevä helsinkiläinen Supercell jakaa uskomattoman menestyksensä koko Suomen kanssa. Tekesin rooli yrityksen takana on ollut merkittävä.

Pitkään maailman tuottoisimpien pelien listan kärjessä keikkunut Supercell on myynyt osakkeitaan 100 miljoonalla eurolla, mikä nosti yrityksen arvon n. 600 miljoonaan. Ostajina olivat pääomasijoitusyhtiöt Index Ventures, Institutional Venture Partners ja Atomico.

Supercell tekee kahdella pelillään liikevoittoa arviolta reippaasti yli miljoona euroa päivässä. Vajaan sadan työntekijän pelitalo on noussut vaivihkaa Suomen tuottavimpien yritysten joukkoon.

Tekes on vauhdittanut tuotekehityksen lisäksi Supercellin kasvua ja kansainvälistymistä Nuorten innovatiivisten kasvuyritysten rahoituksella (NIY) yhteensä vajaalla kahdella miljoonalla eurolla. Yritys on myös mukana Tekesin ja Finnveran Vigo-kiihdyttämöohjelmassa.

Pitkään alalla ollut toimitusjohtaja Ilkka Paananen pitää Suomea maailman ylivoimaisesti parhaana paikkana tehdä pelejä ja kiittää Tekesiä, jota ilman jättimenestys ei olisi ollut mahdollista.

Myös verot maksetaan nyt ja tulevaisuudessa Suomeen. Verotuloja on valtiolle kertynyt kokonaisuudessaan vuodesta 2010 alkaen n. 44 miljoonaa euroa.

"Olemme saaneet paljon apua yhteiskunnalta, ja nyt on meidän vuoromme maksaa takaisin."

Lue lisää

Lue myös

HS: Pienet peliyhtiöt kärkkyvät menestystä

Yle: Supercellistä tuli loistosijoitus valtiolle – 1,9 miljoonan tuella saatiin 44 miljoonan verotulot

Forbes: The $2.4 Million-per-day company: Supercell

Kuva: Supercell

Kaj Nordgren