Suomalainen Bone Index on valittu Euroopan lupaavimpien start-up yhtiöiden joukkoon

Kuopiolainen lääkintälaitevalmistaja Bone Index on valittu joulukuussa Düsseldorfissa Saksassa pidettävään lupaavimpien start-up yritysten loppukilpailuun (European Venture Contest).
 Bone Index osallistui 5.11. Kööpenhaminassa Nordic Venture Forum osakilpailuun josta yhtiö valittiin Düsseldorfin loppukilpailuun. Euroopassa järjestetään yhteensä 12 osakilpailua, joista parhaat yhtiöt valitaan loppukilpailuun.

Bone Index on kehittänyt maailman ensimmäisen taskukokoisen osteoporoosin diagnosointilaitteen, Bindex®:n.

EU alueella osteoporoottiset luun murtumat aiheuttavat n. 40 miljardin euron vuosittaisen kustannuksen yhteiskunnalle. Yksi suurimmista ongelmista on heikko diagnostiikan saatavuus koska luuston tilaa tutkitaan suurissa sairaaloissa ison tilan vaativalla röntgenlaitteella.

”Bindex-tekniikka on käänteentekevä, uusi ja ainutlaatuinen maailmassa. Laite on kevyt, helposti siirrettävä ja mahdollistaa tutkitusti uusia ja kustannustehokkaita hoitopolkuja osteoporoosin diagnostiikassa ja seulonnassa. Sairaanhoitaja voi jopa tehdä mittauksen potilaan kotona” kertoo toimitusjohtaja Ossi Riekkinen.

Bindex-laitteita on asennettu jo kymmenelle lääkäriasemalle Suomessa ja lisää lääkäriasemia haetaan Bindex-mittausketjuun.

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Ossi Riekkinen
ossi.riekkinen(at)boneindex.fi
Puh. 050 3632797

www.boneindex.com
Bone Index Finland Oy on Kuopiossa toimiva vuonna 2011 perustettu yritys, joka on keskittynyt osteoporoosin diagnosointiin ja seulontaan tarkoitettujen mittalaitteiden kehittämiseen. Yritys on Tekesin asiakas.

Pia Mörk