Startup Sauna tasoittaa kasvuyrityksen tietä

Aalto-yliopiston tutkimuksen mukaan Startup Sauna -ohjelma lisää kasvuyrittäjien todennäköisyyttä saada rahoitusta toiminnalleen. Monet osallistuneista yrityksistä ovat jo saaneet tuotteensa tai palvelunsa markkinoille.

Tekesin yhteistyökumppaneineen rahoittamaan Startup Sauna -kasvuyrittäjyysohjelmaan osallistuneet yritykset ovat keränneet tähän mennessä 8,2 miljoonaa euroa rahoitusta. Osallistuminen nosti saatua rahoitusta yli 300 prosenttia.

Rahoitusta lisäävän vaikutuksen lisäksi tutkimuksesta käy ilmi, että 82 prosenttia ohjelmaan osallistuneista yrityksistä on edelleen toiminnassa ja 29 niistä on lanseerannut oman tuotteensa tai palvelunsa markkinoille.

Startup Saunan Head coach Ilkka Kivimäen mukaan tutkimus osoittaa ohjelman vaikuttavuuden.

"Startup Saunan tavoitteena on muuttaa suomalaista yrittäjyyskulttuuria ja saada enemmän nuoria lahjakkaita yrittäjiä innostumaan kasvuyrittäjyydestä. Haluamme tehdä Startup Saunasta ja Suomesta houkuttelevan kasvuyrittäjyyden keskuksen kaikille Pohjois-Euroopan, Baltian ja Venäjän yrittäjille. Tutkimuksemme todentaa ensimmäistä kertaa, että työmme on tuloksekasta myös kansainvälisesti vertailtuna."

Ohjelma on onnistunut laajentamaan osallistujaprofiiliaan: aluksi täysin suomalaisista tiimeistä koostunut Startup Sauna on tällä hetkellä hyvin kansainvälinen. Yli puolet mukana olevista yrityksistä tulee Baltiasta ja Venäjältä. Naisyrittäjien osuus kasvaa jatkuvasti, ja tällä hetkellä heitä on 16 prosenttia.

Lue lisää

Katso video (Vimeo): Startup Sauna ja Aalto Venture Garage yhdessä minuutissa

Katso video (YouTube): Startup Sauna – If you can't stand the heat, get out!