SkySQL teki vuoden ennätyksen

Avoimen lähdekoodin tietokantoihin erikoistunut suomalaisyhtiö SkySQL on saanut 15 miljoonan euron pääomasijoituksen kansainvälisiltä sijoittajilta.

Sijoittajia ovat Intel Capital, California Technology Ventures, Teollisuussijoitus, Open Ocean Capital ja Spintop Private Partners. Rahoituksen avulla yhtiö kehittää MariaDB:n avoimen lähdekoodin projektia ja sen ympärille muodostunutta yhteisöä sekä kaupallisia ratkaisuja Maria DB -tietokannan skaalaukseen.

Yritys on ollut myös Tekesin asiakas. Yritys suoritti tänä vuonna loppuun Nuoret innovatiiviset yritykset -rahoituksen, joka on suunnattu voimakkaaseen kansainväliseen kasvuun pääsemässä oleville yrityksille.

SkySQL on jo aiemmin kerännyt suuria rahoituskierroksia. Nyt kerätty rahoitus on suurin tänä vuonna suomalaiseen kasvuyritykseen tehty rahoituskierros, joka on tullut julkisuuteen.

Josi Tikkanen

Rahoitusta kasvuun

SkySQL fuusioitui MariaDB:n pääkehittäjän Monty Programin kanssa huhtikuussa 2013. Fuusio toi yhteen kaksi alkuperäisen MySQL-tiimin avainjäsentä.

”SkySQL:n ja MariaDB:n yhdistelmä on houkutteleva yritysratkaisu. Lähdemme nyt vauhdittamaan yhtiön kasvua Intel Capitalin resursseilla, osaamisella ja verkostoilla”, sanoo Marcos Battisti, Intel Capitalin Länsi-Euroopan ja Israelin alueiden toimitusjohtaja.