Puutarhaunelmista vaivatta totta

Monet unelmoivat kauniista pihasta, mutta eivät halua nähdä puutarhan perustamisen vaivaa. Kekkilän Valmispiha on verkostomainen palveluratkaisu, joka kyseenalaistaa puutarha-alan perinteiset toimintamallit. Yritys tarjoaa uudisasunnon ostajalle mahdollisuuden toteuttaa puutarhaunelmansa avaimet käteen -periaatteella.

Puutarhaharrastamisen kasvavat markkinat tarjoavat liiketoimintamahdollisuuksia myös kansainvälisesti. Kodin laajentaminen pihalle on globaali trendi. Pihasta tai puutarhasta halutaan olohuoneen tai keittiön jatke. Piha on olennainen osa kotia, myös tyylillisesti.

Pihan rakentaminen edellyttää kuitenkin vaivannäköä ja viherrakennushankkeen hallintaa. Talvi lisää pihasuunnittelun haastavuutta Suomessa. Juha Järvinen Kekkilältä toteaa, että pihan rakentaminen perinteisellä tavalla on vaikeaa ja se myös koetaan vaikeaksi. Puutarhasuunnitelma hankitaan yhdeltä toimittajalta, maanrakennus toiselta ja viherrakentamisen palvelut ja tuotteet kolmannelta.

– Haluamme madaltaa pihan rakentamisen kynnystä ja tehdä siitä helppoa. Tarjoamme asiakkaillemme ratkaisun, jollaista ei ole vielä markkinoilla kansainvälisestikään.

Uutta arvoa asiakkaille ja loppukäyttäjille

Erityisesti uudiskohteissa pihan perustaminen koetaan vaikeaksi ja kalliiksi.

– Usein hankittaessa koti pakettiratkaisuna, itse talo kyllä valmistuu, mutta piha jääkin tekemättä, Juha Järvinen kiteyttää.

Kekkilä tarjoaa ensimmäisenä markkinoilla pientalon ostajalle valmiin pihan yhden luukun periaatteella, avaimet käteen -palveluna. Kekkilän Valmispiha on kokonaispalvelu, joka liittää saumattomaksi kokonaisuudeksi pihasuunnittelun, maanrakennuksen sekä viherrakentamisen tuotteet, materiaalit ja palvelut.

Rakennusliikeasiakkaille Kekkilän Valmispiha tarjoaa mahdollisuuden profiloitua eri tavalla kuin kilpailijat.

– Rakennusliikkeet monesti korostavat energiatehokkuutta ja muita rationaalisia seikkoja. Pihamallistomme tarjoaa mahdollisuuden myös fiilistelylle, ostajan tunteiden herättämiselle. Sitä kautta voidaan erottua kilpailijoista. Loppukäyttäjille meidän lupauksemme puolestaan on, että uudessa kodissa on asukkaiden toiveiden mukainen piha valmiina jo tupaantuliaisia varten.

Mallisto toteuttaa monenlaisten käyttäjien unelmia

Valmispiha on suunnattu ihmisille, jotka haluavat vaivattomasti oman näköisensä pihan. Valmispiha-malliston ovat kehittäneet Kekkilän puutarha-asiantuntijat ja tunnetut pohjoismaiset suunnittelijat käyttäjien erilaisten tarpeiden pohjalta. Myös kuluttajat olivat mukana kehitystyössä.

– Jalkauduimme ihmisten puutarhoihin ja pihoihin hakemaan näkemyksiä. Tämän pohjalta tunnistimme puutarhaansa tai pihaansa eri tavoin lähestyviä käyttäjätyyppejä ja kehitimme ratkaisuja heidän tarpeisiinsa, kertoo Juha Järvinen.

Valmispihamallistossa on kolme erilaista pihatyyppiä. Kodikas Keittiöpuutarha tarjoaa mahdollisuuden pienimuotoiseen hyötykasvien viljelyyn. Viihtyisä Viherhuone on rauhan tyyssija, joka kutsuu ennen kaikkea rentoutumaan. Iloinen Oleskelupiha puolestaan kokoaa yhteen perheen ja ystävät ja tarjoaa tilan pelaamiseen ja yhdessä oleiluun.

Asiantuntevasti valitut materiaalit ja kasvit tekevät valmispihasta helppohoitoisen. Pihamalleja voidaan soveltaa erikokoisiin ja -muotoisiin pihoihin. Valittua pihamallia voi myös muokata käyttäjän toiveiden mukaan.

Valmispiha on massakonsepti. Se voidaan massaräätälöinnillä muokata käyttäjänsä näköiseksi sekä pihaan ja taloon sopivaksi.

Käyttäjä voi ostaa pihan täysin valmiina avaimet käteen periaatteella, jolloin urakoitsija hoitaa rakennusprojektin loppuasiakkaan puolesta. Hän voi myös valita ratkaisun, jossa maanmuokkaus ja perusta on tehty valmiiksi mutta hän hoitaa istutukset itse ohjeiden mukaan.

Mullan pussittajasta laaja-alaiseksi asiantuntijaksi

Valmispiha-ratkaisun innoittamana Kekkilä on ryhtynyt kehittämään järjestelmällisesti palveluliiketoimintaa. Palveluliiketoimintaan siirtyminen edellyttää aiemmin tuotteisiin keskittyneeltä organisaatiolta monia muutoksia. Haastavinta ja samalla hedelmällisintä palveluliiketoiminnan kehittämisessä on ollut Kekkilän asiantuntijaroolin esille tuonti ja yrityksen sisäisen osaamisen paketoiminen palveluiksi.

– Meillä on rahanarvoista osaamista, josta asiakkaat ovat valmiita maksamaan; olemme asiantuntijaorganisaatio, Juha Järvinen kiteyttää.

Kekkilä kasvattaa palveluliiketoimintaansa tulevaisuudessa. Alun perin tuote- ja tuotantolähtöinen organisaatio on laajentuneet mullasta ja muista puutarhatuotteista puutarhaan ja jopa sisälle koteihin. Luonnollisena jatkumona kehitykselle on siirtyminen ratkaisuliiketoimintaan.

– Emme enää ole pelkkiä mullan pussittajia. Haluamme tarjota yhä monipuolisempia ratkaisuja ihmisille; strateginen tavoitteemme onkin kokonaisvaltainen puutarhan omistajuus. Olemme puutarha-alan edelläkävijä monella alueella, ja tavoitteenamme on pysyä edellä jatkossakin.

 

Teksti: Heli Paavola