Resurssienhallinnalla ja asiantuntemuksella kasvuun ja kansainvälisille markkinoille

Porilainen Enersense International Oy vei Kauppalehden Kasvajat-kilpailun kovimman kasvajan tittelin Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Ahvenanmaan alueilla. Tähän päästiin laajentumalla nopeasti uusille toimialoille ja kansainvälisille markkinoille.

Itseään insinööri- ja rakennustoimiston sekä henkilövuokrausfirman risteytykseksi kuvaava yritys tarjoaa laajaa projekti- ja alihankintaorganisaatioresurssien johtamiskonseptia. Sen muodostavat asiantuntijatyövoiman vuokrauspalvelu ja oma moduulipohjainen ohjelmisto, jota voidaan räätälöidä asiakkaiden tarpeiden mukaan.

"Myymme tarkalleen ottaen palvelukokonaisuutta, joka perustuu ohjelmistoomme. Erikseen myytävän ja lisensoitavan ohjelmiston kehitys olisi maksanut meille viisinkertaisesti", sanoo perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Aaron Michelin.

Olkiluodon ydinvoimalan rakennus on ollut Enersenselle tärkeä tekijä matkalla menestykseen, mutta muitakin kulmakiviä löytyy, kuten uusioenergia-, rakennus- ja kaivosteollisuus. Asiakkaita ovat ensisijaisesti suuret kansainväliset yritykset ja niiden isot alihankkijat, jotka pitävät Enersensenkin fokuksen globaalina. Toimipisteitä on Euroopassa useita ja uusia ollaan avaamassa Norjaan ja Turkkiin.

Tekes on ollut mukana rahoittamassa Enersensen tutkimus-, tuotekehitys- ja innovaatiotoimintaa. Myös Finnvera on rahoittanut yritystä. Finpron kanssa on kartoitettu mm. Venäjän markkinoita.

Pitkään ja tasaisesti kasvaneella yrityksellä on edelleen kasvunälkä, mikä johti hakeutumiseen TEM-toimijoiden Kasvuväylä-palveluun. Siinä oma asiakasvastaava Kasvuluotsi etsii yritykselle parhaiten sopivat julkiset palvelut kasvuun ja kansainvälistymiseen.

"Kasvuväylä on mielenkiintoinen mahdollisuus hyödyntää usean organisaation osaamista. Oma yhteyshenkilö koetaan tavallaan osaksi omaa henkilökuntaa. Tosin palvelumalli on uusi, joten opittavaa lienee vielä kaikilla osapuolilla", Michelin sanoo.

Lue lisää

Kaj Nordgren