Ravistajat-yritysten korkea taso yllätti asiantuntijaraadin

Toimialaansa ravistavia yrityksiä ei onneksi tunnu Suomesta puuttuvan. Ravistajat-ohjelmaan ilmiannettujen yritysten määrä ja laatu yllätti asiantuntijaraadin, joka on nyt valinnut jatkoon päässeet yritykset. Lisäksi varattiin jatkopaikka yhdelle jokeriyritykselle, joten uusia yrityksiä voi ehdottaa vuoden loppuun saakka.

"Toimialaansa ravistelleiden tai tulevaisuudessa ravistelevien yritysten valinta ei ollut helppoa, sillä ilmiannettujen yritysten taso oli todella kova. Kävimme raadissa keskustelua tuntikaupalla ja lopulta päädyimme valitsemaan jatkoon enemmän yrityksiä kuin alun perin suunnittelimmekaan. Jatkossa on nyt siis 29 mielenkiintoista yritystä," kertoo raadin puheenjohtaja ja Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala.

Raati toivoo Ravistajat-yritysten olevan muille yrittäjille esimerkkinä ja luomassa myönteistä yrittäjähenkeä. Raadin mielestä Suomeen kaivataan kuitenkin enemmän Ravistajat-yrityksiä, jotka ovat muuttaneet toimialaa myös maailmanlaajuisesti.

"Suomi tarvitsee rohkeita yrittäjiä ja yrityksiä jotka tuovat uusia ratkaisuja ja muuttavat toimialaansa. Näitä löytyy onneksi kaiken ikäisistä ja kokoisista yrityksistä. Jokaiselle yritykselle on tärkeä pitää huolta uudistumisestaan ja kilpailukyvystään. Markkinoilla pärjää jos on tarjota jotain tehokkaampaa, uutta ja erilaista kuin muilla. Osa Ravistajista on Tekesin asiakkaita, mutta olemme iloisia siitä että mukaan löytyi myös paljon sellaisia yrityksiä jotka eivät ole tarvinneet Tekesin rahoitusta", toteaa johtaja Ulla Hiekkanen-Mäkelä Tekesistä.

Ensimmäinen Ravistajat-finalisti julkistetaan helmikuussa

Ravistajat-ohjelma etenee siten, että raati valitsee jatkoon päässeiden yritysten joukosta yhden finalistin joka kuukausi. Finaaliin pääsee kymmenen yritystä. Finaaliin päässeet yritykset esitellään Yrittäjäsanomissa kerran kuussa, helmikuusta alkaen.

Yleisö voi edelleen ehdottaa mielenkiintoisia yrityksiä Ravistajat-listalle. Samalla voi myös äänestää omaa suosikkiyritystään. Raati seuraa listaa koko vuoden ja valitsee vielä yhden finalistin näiden uusien yritysten joukosta. Voittaja valitaan tammikuussa 2014. Valintaan vaikuttavat yleisöäänet ja raadin näkemykset.

Ravistajat-ohjelman tehtävänä on hakea kymmenen eniten suomalaisten arkea muuttanutta tai seuraavan kymmenen vuoden aikana muuttavaa yritystä. Ravistajien taustalla on Suomen Yrittäjät kumppaninaan tahoja, jotka haluavat olla yrittäjien mukana tekemässä Suomesta vieläkin parempaa paikkaa: Audit SUM, Elisa, Fennia, Finnvera, Itella, Juridia, Seedi, Taaleritehdas ja Tekes.

Semifinalistit näet täältä www.ravistajat.fi ja
voit myös ilmiantaa tai äänestää yrityksiä samassa osoitteessa.

Käy keskustelua tai kerro mielipiteesi Ravistajien Facebook-ryhmässä