Suomalainen tietomalliosaaminen kiinnostaa Kiinassa

Glodon ja Gravicon ovat syyskuussa allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen Pekingissä. Sopimuksessa yritykset sopivat tiedonvaihdosta ja yhteistyöstä rakentamisen tietomallintamiseen liittyvissä prosesseissa ja teknologiassa.

Sopimuksen allekirjoittivat tuotekehitysjohtaja, tekniikan tohtori, Robert Yuan Glodonilta ja kehitysjohtaja Tomi Henttinen Graviconilta.

”Sopimus on meille merkittävä askel kansainvälistymisessä. Tavoitteenamme on edistää tietomallinnuksen leviämistä Kiinassa ja tutustua osapuolten valmistamien ohjelmistojen mahdollisuuksiin. Kiinassa tietomallien edistyksellinen käyttö keskittyy nykyisin lähinnä rakennusvaiheeseen, Suomessa tietomallintaminen on vakiinnuttanut asemansa hankkeen koko elinkaarelle suunnittelusta toteutukseen. Hankekoko on Kiinassa kuitenkin jotain aivan muuta kuin meillä Suomessa, joten tämä avaa myös meille mahdollisuuden oppia uutta tietomallintamisen käytöstä suurissa hankkeissa”, kertoo Henttinen.

”Hankkeiden johtamiseen, erityisesti tietomallihankkeiden johtamiseen, suunnattu ohjelmistomme Modelspace herättää kiinnostusta laajasti”, jatkaa toimitusjohtaja Pauli Jantunen Graviconilta.

Yhteistyö eri ohjelmistovalmistajien ja kansainvälisten toimijoiden kanssa antaa Graviconille paremmat valmiudet kansainvälisten projektien hallintaan. Tavoitteena on saada Modelspace laajasti käyttöön myös kansainvälisesti.

Yhteistyön aloittamisessa hyödynnettiin Tekesin verkostoja. Tekes on myös rahoittanut Graviconin t&k-toimintaa.

Suomalaisella erityisosaamisella on juuri nyt muutenkin kysyntää Kiinassa. Aiemmin samalla viikolla suomalainen yritysvaltuuskunta pääministeri Kataisen ja ympäristöministeri Niinistön johdolla allekirjoitti yhdeksän yhteistyösopimusta kiinalaisten yhteistyökumppanien kanssa, tavoitteena parantaa elinympäristöä ja erityisesti ilmanlaatua Pekingissä.

Tekes on mukana Team Finland –verkostossa.

Lisätietoja:
Pauli Jantunen, toimitusjohtaja, 050 38 33 789, pauli.jantunen(at)gravicon.fi
Tomi Henttinen, kehitysjohtaja, 0400 760660, tomi.henttinen(at)gravicon.fi
Kari Hiltunen, Councelor, Science and Technology, kari.hiltunen(at)tekes.fi