SPU Oy:lle Teknologiasta tuotteiksi -säätiön tunnustuspalkinto

Teknologiasta Tuotteiksi -säätiön vuoden 2013 tunnustuspalkinto on päätetty antaa SPU Oy:lle. Yrityksen panostus tutkimukseen ja tuotekehitykseen on ollut pitkäaikaista ja merkittävää. Tuotekehityksellä on luotu eristämisratkaisuja erityyppisille rakennuksille sekä passiivi- että nollaenergiarakentamiseen. SPU Eristeille on myönnetty ensimmäisenä lämmöneristeenä M1-sisäilmaluokitus. Yhtiön tuotteita myydään omien tytäryhtiöiden kautta useissa maissa.

Uudisrakentamisessa SPU -eristeillä saavutetaan hyvät lämmöneristysominaisuudet tavanomaisilla rakennepaksuuksilla ja kustannuksilla. Vanhojen rakennusten lisälämmöneristäminen voidaan tehdä rakennuksen sisäpuolelle ilman julkisivujen uusimisia.

Palkinnon vastaanotti Kiinteistöjen sijoitus-, rahoitus- ja kehitys- ja palveluliiketoiminnan Vuosiseminaarissa 7.11.2013 Aulangolla SPU Oy:n hallituksen puheenjohtaja Janne Jormalainen. Palkinnon luovutti Teknologiasta Tuotteiksi -säätiön hallituksen puheenjohtaja Mika Halttunen.

Teknologiasta Tuotteiksi -säätiöVuonna 1994 perustetun Teknologiasta Tuotteiksi -säätiön toiminta-ajatuksena on palkita tunnustuspalkinnoin yrityksiä, yhteisöjä ja yksityishenkilöitä. Päätökset palkittavista tahoista tekee säätiön hallitus. Säätiön hallituksessa on edustus seuraavista organisaatioista: Finpro, Finnvera, Työ- ja elinkeinoministeriö, Keksintösäätiö, SITRA, Tekes, Ympäristöministeriö, Iitin kunta ja Halton Oy.

Tekes on rahoittanut SPU Oy:n tuotekehitystä sekä kansainvälisen liiketoiminnan kehittämistä.

Yhteyshenkilöt:

Mika Halttunen, Teknologiasta Tuotteiksi -säätiön hallituksen puheenjohtaja, puh. 0400 711 299, mika.halttunen@teknologiastatuotteiksi.fi Janne Jormalainen, SPU Oy:n hallituksen puheenjohtaja, puh. 050 556 2032, janne.jormalainen@spu.fi