Halton avasi uuden tehtaan Malesiassa

Aasialla on keskeinen rooli Haltonin strategiassa, koska yritys tavoittelee vahvaa kasvua kasvavilla markkinoilla. Laajentumista Aasiassa johdetaan Malesiasta, jonne Halton perusti ensimmäisen Aasian toimistonsa ja tehtaan vuonna 1996. Haltonin liiketoiminta alueella on kasvanut nopeasti, joten yritys on perustanut Malesiaan suuremman tuotantolaitoksen. Uuden tehtaan avajaiset pidettiin 29.11.2013.

- Tällä hetkellä Haltonilla on Aasiassa kahdeksan toimipistettä, joihin kuuluvat tuotantolaitokset Malesiassa ja Kiinassa. Meillä on myös lisenssivalmistajia Australiassa ja Uudessa-Seelannissa, ja aiemmin tänä vuonna avasimme myyntipisteet Filippiineillä ja Indonesiassa. Laajentuminen kasvavilla markkinoilla antaa yrityksellemme tilaisuuden olla lähempänä asiakkaitamme ja luo uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Uskomme Aasian jatkavan kasvuaan markkina-alueena vuosikymmeniä tästä eteenpäin, kertoo Olli Sipilä, Halton Groupin Aasian johtaja.

Koska Halton on menestynyt Aasian markkinoilla erinomaisesti ja tarve lisätä kapasiteettia ja asiakastukea alueella on kasvanut, yritys on muuttanut nykyisen tuotantolaitoksensa Malesiassa suurempiin tiloihin. Avajaiset pidettiin 29.11.2013 ja puhujina tilaisuudessa olivat muun muassa Matti Pullinen, Suomen suurlähettiläs Malesiassa, sekä Mika Halttunen, Halton Groupin hallituksen puheenjohtaja.

- Uusi tehdas kasvattaa tuotantokapasiteettiamme ja tuotevalikoimaamme. Korkealaatuisten sisäympäristöratkaisujen kysyntä kasvaa kaikkialla Aasiassa. Myös Haltonin uusi tutkimuskeskus, joka avattiin Malesiassa maaliskuussa 2013, sijaitsee samoissa tiloissa, Mika Halttunen sanoi avajaispuheessaan.

Uusi tuotantolaitos on kooltaan 5000 neliömetriä ja työllistää noin sata henkilöä. Tuotteiden tärkeimmät markkinat sijaitsevat Lähi-Idässä, Japanissa, Koreassa, Uudessa-Seelannissa ja Oseaniassa. Haltonin asiakkaisiin alueella kuuluvat muun muassa suuret hotelliketjut Singaporessa, Indonesiassa, Malesiassa, Dubaissa ja Filippiineillä, sekä kuuluisa Taj Mahal Intiassa.

Tekes on rahoittanut Haltonin t&k-toimintaa.