Pelifirmasta vuoden Teknologiakasvaja

Kasvuyritys 2013 -tapahtumassa tiistaina palkittu Supercell on Suomen nopeimmin ja kannattavimmin koskaan kasvanut yritys.

Tapahtuman valintaraati totesi Supercellin olevan myös globaalissa mielessä uniikki yritys ainutlaatuisella tavallaan kehittää hittipelejä. Niiden lisäksi Supercell on luonut innovatiivisen liiketoimintamallin ja yrityskulttuurin. Yritys teki tammi-maaliskuussa lähes 140 miljoonaa euroa liikevaihtoa ja kasvu on jatkunut.

Pitkään alalla ollut toimitusjohtaja Ilkka Paananen pitää Suomea maailman ylivoimaisesti parhaana paikkana tehdä pelejä ja kiittää Tekesiä, jota ilman jättimenestys ei olisi ollut mahdollista.

Tekes on vauhdittanut tuotekehityksen lisäksi Supercellin kasvua ja kansainvälistymistä Nuorten innovatiivisten kasvuyritysten rahoituksella (NIY) yhteensä vajaalla kahdella miljoonalla eurolla. Yritys on myös mukana Tekesin ja Finnveran Vigo-kiihdyttämöohjelmassa. Verotuloja on valtiolle kertynyt kokonaisuudessaan vuodesta 2010 alkaen n. 44 miljoonaa euroa.

Kunniamaininnan sai kaukokylmän ja -lämmön venttiilejä valmistava perheyritys Vexve, joka on osoittanut suomalaisten pystyvän kilpailemaan kiinalaisyritysten kanssa myös niiden kotimarkkinoilla. Muut ehdokkaat Teknologiakasvajaksi olivat Graniittirakennus Kallio, Ledil, CH-Polymers, KPA Unicon ja Renewa. Tekes on rahoittanut palkittujen lisäksi myös niiden tutkimus-, tuotekehitys- ja innovaatiotoimintaa.

Tekes oli mukana valintaraadissa ja yhteistyökumppanina Tekniikka & Talouden Kasvuyritys 2013 -tapahtumassa.

Lue lisää

Kuva: Supercell

Kaj Nordgren