Pekka Soini Tekesin pääjohtajaksi

Valtioneuvosto nimitti 4.4.2012 diplomi-insinööri Pekka Soinin (52) Tekesin pääjohtajaksi. Soini aloittaa tehtävässään 1.9.2012, kun nykyinen pääjohtaja Veli-Pekka Saarnivaara jää eläkkeelle. Virkanimitys kestää seitsemän vuotta.

Soini on toiminut vuodesta 2008 saakka Nokia Siemens Networksin Suomen maajohtajana ja globaalina kehitysjohtajana. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Nokia Siemens Networksin strategian kehitysjohtajana, Nokia Telecommunicationsin liiketoimintayksiköiden ja systeemikehityksen vetäjänä sekä yrityksen myynti- ja markkinointijohtajana sekä liiketoiminnan kehityspäällikkönä Yhdysvalloissa. Hänellä on yli 20 vuoden pituinen, monipuolinen kokemus merkittävän, globaalisti toimivan suuryrityksen vaativista johtotehtävistä sekä vahva yrityskokemus ja -tuntemus.

"Tekes on avainroolissa suomalaisen innovaatioketjun rahoittajana. Olen iloinen hakijoiden määrästä ja laadusta sekä erityisen tyytyväinen voituani esittää valittavaksi vastuulliseen pääjohtajaan tehtävään henkilön, jolla on merkittävän johtajakokemuksen lisäksi mittava käytännön kokemus kansainvälisestä korkean teknologian liiketoiminnasta. Uskon Tekesin ja sen sidosryhmien hyötyvän tästä osaamisesta lähivuosina", kommentoi elinkeinoministeri Jyri Häkämies pääjohtaja valintaa.

Lue lisää työ- ja elinkeinoministeriön tiedotteesta