Vuoden parhaiden mobiilipalveluiden etsintä käynnistyy

Teknologiateollisuus tiedottaa digitaalisten palveluiden tuottajien yhteistyöjärjestön Teleforum ry:n järjestämästä mobiilipalvelukilpailusta. Sen tavoitteena on kannustaa yrityksiä kehitystyöhön ja nostaa innovatiisimpia mobiilipalveluita suuren yleisön tietoisuuteen.

Kilpailun tukijoina on laaja joukko elinkeinoelämän toimijoita, ja sen päätuomarina jatkaa edellisvuoden tapaan asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru, muina tuomareina mm. mobiilipalvelujen konkari Mato Valtonen.

– Saimme paljon positiivista palautetta viime vuoden ParasMobiilipalvelu-kilpailusta. Tänä vuonna haluamme rohkaista erityisesti uusia yrityksiä lähtemään kilpailuun mukaan. Suomesta löytyy paljon ideoita ja innovointia, ja tämä kilpailu on yksi tapa tuoda esiin mielenkiintoisia palveluita ja sitä kautta auttaa myös uusien palveluiden kansainvälistymisessä, kommentoi ministeri Kiuru.

Yhteistyötahoina vuoden 2013 kilpailussa toimivat Microsoft, Nokia, Samsung, Google, AppCampus, DNA, Elisa, Forum Virium Helsinki, IBM, Mobiili.fi, Mobile Monday, MTV Media, Ohjelmistoyrittäjät, Sanoma, Sonera, Startup Sauna, Teknologiateollisuus ja Tieto. Tänä vuonna kilpailulle haetaan entistä isompaa näkyvyyttä ja enemmän voittajakandidaatteja.

– Olemme pidentäneet kilpailuaikaa maaliskuusta lokakuuhun, ja myös kilpailukategorioita on lisätty. Nyt mukana ovat esimerkiksi oppimista tukevat palvelut. Viime vuonna kilpailussa oli mukana yli 80 ehdotusta. Uskomme, että määrä tuplaantuu tänä vuonna, kertoo Teleforumin toimitusjohtaja Juhani Kivikangas.

Kilpailussa 13 kategoriaa

Kilpailu käydään kolmessatoista kategoriassa. Mukana ovat kaikki vuonna 2013 Suomen markkinoilla olevat mobiilipalvelut, jotka yleisö tai yritykset itse ilmiantavat kilpailuaikana kilpailusivustolle www.bestmobileservice.fi. Sivustolla voi myös äänestää ehdokkaita, ja äänestystulokset huomioidaan yhtenä arviointikriteerinä voittajia valittaessa. Kaikissa kategorioissa painotetaan palveluiden uutuusarvoa.

Parhaita mobiilipalveluita palkitaan seuraavissa kategorioissa:

 1. Hyöty- tai asiointipalvelu
 2. Kuluttajapalvelu
 3. Android-palvelu
 4. Windows Phone -palvelu
 5. Windows 8 -palvelu
 6. HTML 5 -palvelu
 7. Parhaiten mobiilia toiminnassaan hyödyntävä yritys
 8. Parhaiten mobiilia palveluissaan hyödyntävä julkisen sektorin toimija
 9. Yrityksen tuottavuutta tai tehokkuutta parantava palvelu
 10. Oppimista tukeva palvelu
 11. Pelipalvelu
 12. Startup-yrityksen tarjoama kuluttajapalvelu
 13. Suurimman kansainvälisen potentiaalin omaava palvelu

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat ministeri Krista Kiuru (Liikenne- ja viestintäministeriö), luovuuden asiamies Mato Valtonen, Jukka Viitasaari (Teknologiateollisuus), Vesku Paananen (Microsoft Finland), Mikael Stendahl (Nokia), Pekka Sivonen (AppCampus), Kirsi Harra-Vauhkonen (Google Finland) sekä Mika Engblom (Samsung).

Suurimman kansainvälisen potentiaalin omaava palvelu -kategorian voittaja saa valintansa mukaan matkan joko Aasiaan (yhdelle) tai Europpaan (kahdelle) Global Mobile Monday -tapahtumaan esittelemään palveluaan kansainväliselle lehdistölle ja yhteistyökumppaneille. Kaikki kategoriavoittajat saavat voittopokaalit, kunniakirjat, puhelimia sekä medianäkyvyyttä. Tarkat kategoriat sekä tiedot osallistumisesta ja kilpailun etenemisestä löytyvät osoitteesta www.bestmobileservice.fi.

Kilpailuaika alkaa 5.3. ja päättyy 25.10. Voittajat julkistetaan palkintojenjakotilaisuudessa marraskuun ensimmäisellä viikolla.

Lisätietoja

Jukka Viitasaari
Tietotekniikka-toimialan johtaja, Teknologiateollisuus ry
Puh. 040 823 5507
jukka.viitasaari (at) teknologiateollisuus.fi

Juhani Kivikangas
Toimitusjohtaja, Teleforum ry
Puh. 040 556 1228
juhani.kivikangas (at) teleforum-ry.fi

 

Tiina Lifländer