Angry Birds Playground – Oppiminen saa olla myös hauskaa

Kustannusosakeyhtiö Otava ja Rovio Learning aloittavat oppimateriaaliyhteistyön. Ensimmäiseksi ilmestyy neljä kirjaa, jotka kuuluvat Angry Birds Playground -kokonaisuuteen. Oppimiseen innostavat hauskat Angry Birds Playground -kirjat on suunniteltu suomalaisen esiopetuksen opetussuunnitelman mukaan.

Nyt alkava yhteistyö on loistava mahdollisuus yhdistää suomalainen oppimisen sisältöosaaminen ja kansainvälinen menestystarina, toteaa Otavan oppimateriaaliyksikön kustannusjohtaja Teuvo Sankila.

Tutkimusyhteistyön johtaja professori Jari Multisillan mukaan on tärkeätä ymmärtää, miten oppimista voidaan tukea myös vapaa-ajalla. Lapset ja nuoret elävät monimuotoisessa mediamaailmassa, joten on luonnollista hyödyntää sitä myös oppimisessa. Oppiminen saa olla myös hauskaa, hän toteaa.

Samoilla linjoilla oli myös Rovion Peter Vesterbacka esiintyessään viime viikolla Frankfurtin kirjamessuilla: Oppimisesta tulee luonnollista ja hauskaa, kun lapsi on aidosti kiinnostunut ja innostunut siitä mitä tekee. Jopa aiemmin vaikealtakin tuntuvat aiheet, kuten fysiikka ja matematiikka on mahdollista tehdä helposti lähestyttäviksi."

Opetushallitus tukee hanketta, jonka tavoitteena on kehittää monipuolisia esiopetuksen ja varhaiskasvatuksen materiaaleja. Opetushallituksen ylitarkastaja Kimmo Koskisen mukaan erilaisissa ympäristöissä ja tilanteissa opitaan jatkuvasti, ja on tärkeää tukea myös koulun ulkopuolella tapahtuvaa oppimista uudenlaisilla, monimuotoisilla ja laadukkailla sisällöillä, jotka aidosti innostavat lapsia tutkimaan ja oppimaan asioita."

Ensimmäiset Otavan ja Rovion kustantamat Angry Birds Playground -kirjat ilmestyvät Helsingin kirjamessuille ja ovat sen jälkeen myynnissä kirjakaupoissa.

Tekes tukee osapuolia FINNABLE-arvoverkkohankekokonaisuudessa.

Lisätietoja

Teuvo Sankila
Kustannusjohtaja, Otavan oppimateriaalit
puh. 050 373 7474

Rovio Entertainment Ltd

Tutkimusverkosto CICERO

 

Pekka Ollikainen