Opas auttaa Intian diagnostiikkamarkkinoille

Intiassa on valtavat kasvun mahdollisuudet diagnostiikkaliiketoiminnalle. Tällä hetkellä markkinat ovat vielä suhteellisen pienet, mutta odotettavissa on nopeaa kasvua. Tähän imuun suomalaisten kannattaa hypätä mukaan.

Finpro on tehnyt Tekesin toimeksiannosta oppaan, joka avaa intialaisen diagnostiikka-alan toimijoiden muodostamaa ekosysteemiä.

"Suurimmat mahdollisuudet ovat uudenlaisille yhteistyökuvioille, sanoo ohjelmapäällikkö Auli Pere Tekesistä. "Yhdistämällä kekseliäästi Suomessa ja Intiassa – sekä yrityksissä että tutkimusorganisaatiossa – olevaa osaamista saadaan hyötyä kaikille osapuolille". Tänä keväänä avattu suomalais-intialainen diagnostiikkakeskus antaa tähän hyviä eväitä. Keskus edistää alan koulutusta ja osaamisen siirtymistä liiketoiminnaksi.

Pere muistuttaa, että Intiassa asiat muuttuvat nopeasti: uusia organisaatiota ja kansallisia aloitteita syntyy ripeää tahtia. Sen vuoksi Diagnostics Opportunities in India -opas on kurkistus juuri tämän hetken tilanteeseen. Tilannetta on syytä seurata.

Hyviä mahdollisuuksia verkottumiseen ja yhteistyön ideoimiseen intialaisten kanssa tarjoavat Helsingissä 10.-12.9.2013 järjestettävä verkottumistapahtuma ja Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubbin johtama yritysvaltuuskunnan vierailu Intiaan (New Delhi ja Mumbai) 14.–18.10.2013.

Diagnostics Opportunities in India (pdf)

Tekes edistää diagnostiikkayritysten markkinoillepääsyä Intiassa ja verkostoitumista intialaisten toimijoiden kanssa.
www.tekes.fi/diagnosticsfindia