Nuoria kasvuyrityksiä: Rightware Oy

Tekes on myöntänyt Rightware Oy:lle Nuorten innovatiivisten kasvuyritysten rahoitusta vuodesta 2010 lähtien.

Nuorten innovatiivisten kasvuyritysten rahoitus (NIY) on vauhdittanut merkittävästi Rightwaren kansainvälistymistä ja mahdollistanut useiden avainhenkilöiden palkkaamisen. NIY-projektin aikana yrityksen liikevaihto (99 prosenttia siitä tulee viennistä) on kaksinkertaistunut jo kahtena vuonna peräkkäin.

Tytäryhtiöt on perustettu Shanghaihin, Hong Kongiin, Müncheniin ja Piilaaksoon. Yksityisiä pääomasijoituksia Rightware on kerännyt tähän mennessä yli neljä miljoonaa euroa suomalaisilta Nexit Venturesilta ja Inventurelta.

Tekes on myös osallistunut Rightwaren tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan rahoitukseen mm. ohjelmistoalalle suunnatussa Verso-ohjelmassa. Yritys oli mukana viime vuoden GAP-kansainvälistymisohjelmassa (Global Access Program), joka on tarkoitettu Tekesin asiakkaille. Siinä yritys selvitti uuden liiketoimintamallin viemistä Kiinan markkinoille, mikä olisi osoittautunut kannattamattomaksi. Tästä Rightware sai runsaasti arvokasta markkinatietoa ja vältti mahdollisesti merkittävän hukkainvestoinnin.

Rightware lisensoi asiakkailleen ohjelmistoa 2- ja 3D-käyttöliittymien luomiseen sekä grafiikkasuorittimien suorituskykyä mittaavia ohjelmistoja mobiiliteollisuuteen. Niiden avulla voidaan rakentaa näyttäviä kolmiulotteista grafiikkaa sisältäviä käyttöliittymiä ja lyhentää tuotekehitysaikaa oleellisesti. Asiakkaina on globaaleja jättejä, kuten Audi, Amazon, Samsung, ZTE, Intel, Nvidia, AMD ja Qualcomm. Kuluvan vuoden aikana Rightware julkistaa useita uusia asiakkuuksia.

Rightware erottuu lukuisista kilpailijoista tuotteiden reaaliaikaisella 3D-tuella sekä optimoinnilla useille eri alustoille, jonka ansiosta niitä käyttävistä laitteista saadaan "kaikki irti". Yrityksen taustalla on alan ammattilaisia mm. PC-tietokoneiden ja selainten suorituskykymittausohjelmistoja tekevästä suomalaisesta Futuremarkista.

 

www.rightware.com

Nuorten innovatiivisten kasvuyritysten rahoitus

Kaj Nordgren