Nuoria kasvuyrityksiä: Nervogrid Oy

Tekesin Nuorten innovatiivisten kasvuyritysten rahoitus kiihdytti Nervogridin kansainväliseen kasvuun.

Nuorten innovatiivisten kasvuyritysten rahoituksen (NIY) avulla helsinkiläinen Nervogrid on vahvistanut tiimiään ja kaksinkertaistanut henkilöstön määrän. Tuotekehitykseen ja erityisesti kansainväliseen myyntiin pystyttiin panostamaan huomattavasti mm. ulkomaisten huippurekrytointien avulla. Yritys sai kesällä 2012 myös 450 000 euron pääomasijoituksen nykyisiltä omistajiltaan.

NIY-projektin aikana Nervogrid muutti kansainvälistä fokusta IT-infrastruktuuri- ja virtualisointipalvelujen suoramyynnistä nopeammin skaalautuvaan ja voimakkaasti kasvavaan ns. white label -pilvipalvelumalliin. Siinä jälleenmyyjät voivat ottaa käyttöönsä pilvipalveluja tai laajentaa nykyistä valikoimaansa omalla tuotemerkillään ja hinnoittelumallillaan, sekä rakentaa omiin markkinatarpeisiinsa sopivan tuotetarjonnan.

Puolentoista vuoden aikana yritys on onnistunut rekrytoimaan satoja jälleenmyyjäkumppaneita n. 20 maassa, kumppaniverkoston edelleen kasvaessa yhden uuden kumppanin päivävauhtia. Näitä ovat mm. Data Group, SSP, IT101, 360IT, WR-IT, Exello ja Stomp IT.

Nervogridin liikevaihto kasvoi viime vuonna n. 25 prosenttia ja ennuste tälle vuodelle on yli 50 prosenttia. Palvelinkeskukset on avattu Hollantiin ja Ruotsiin vahvistamaan toimintoja Benelux- ja Pohjoismaissa.

Nervogrid tarjoaa palvelukatalogia, johon on yhdistetty palveluna automaatio- ja pilvipalvelujen hallintatyökalu (Cloud Control Panel). Toiminnan kannalta on ollut keskeistä oman Cloud Control Panel -hallintakonsolin kehittäminen markkinoiden huipulle.

Siihen on päästy kilpailukykyisellä hinnoittelulla, helppokäyttöisyydellä ja uusilla toiminnallisuuksilla. Kansainvälisten jälleenmyyjäkumppaneiden palaute siitä on ollut erittäin positiivista.

Tulevaisuudessa Nervogrid keskittyy kasvattamaan kumppaniverkostoaan ja markkinaosuuttaan entistä nopeammin sekä rohkaisemaan kumppaneitaan pilvipalvelujen käyttöön ja verkostoitumaan. Ja tietenkin kehittämään omaa palveluaan entistä paremmaksi.

www.nervogrid.com

Nuorten innovatiivisten kasvuyritysten rahoitus

Kaj Nordgren