Nuoria kasvuyrityksiä: Laastari Lähiklinikka

Laastari Lähiklinikan kansainvälistyminen lähti käyntiin Nuoret innovatiiviset kasvuyritykset –projektin myötä.

Laastari Lähiklinikka on tuonut terveyspalvelumarkkinoille uudenlaisen konseptin: yritys on erikoistunut hoitamaan äkillisiä ja yleisiä sairauksia asiakkaalle helposti sekä samalla kustannustehokkaasti. Vastaanotolla sairaanhoitaja tekee sairauteen liittyvät, kansallisten hoitosuositusten mukaiset tutkimukset. Diagnoosin ja lääkemääräyksen varmistaa tarvittaessa päivystävä lääkäri, joka käyttää samaa tablettitietokoneella toimivaa potilastietojärjestelmää kuin sairaanhoitajat Lähiklinikoilla.

Kaiken potilastiedon pystyy välittämään lääkärille etäyhteyksiä hyödyntämällä. Esimerkiksi korvatulehduksen diagnosoinnin yhteydessä otettu kuva voidaan myös lähettää lääkärille, jolloin tämä pystyy tarkastamaan korvaa joustavasti muutoinkin kuin paikan päällä.

Laastarin klinikat sijaitsevat kauppakeskusten ja apteekkien yhteydessä ja niiden aukioloajat on pyritty pitämään pitkinä. Hinnoittelu on kiinteä eikä ajanvarausta ole, joten Laastarissa voi poiketa joustavasti ja yhdistää mahdollisesti tarvittavan apteekkikäynnin siihen.

Tekesin myöntämän NIY-rahoituksen vaikutus liiketoimintaan nähdään Laastari Lähiklinikalla merkittävänä paitsi taloudellisen varmuuden lisäämisen, myös sen tarjoaman asiantuntijuuden ja verkostojen vuoksi. "Tekes on toiminut myös hyvänä sparraajana hakiessamme kasvua liiketoimintaamme. Tekesin tuki on vaikuttanut muutenkin kuin rahallisesti", yrityksen talousjohtaja Ken Liebkind toteaa.

NIY-projektin aikana yritys on avannut neljä uutta klinikkaa Tukholmaan, missä yhteistyö apteekkiketjun kanssa on ollut niin ikään edistämässä verkostojen syntymistä. "Odotamme Laastarin liikevaihdon kasvavan tänä vuonna 50 % kansainvälistymisen myötä", Liebkind kertoo. Myös uusia pääomasijoituksia on saatu kansainvälistymisen myötä, ja henkilökunnan vahvistaminen uusilla kansainvälisen liiketoiminnan osaajilla on ollut mahdollista.

Laastari aikoo laajentaa verkostoaan edelleen Suomessa ja Ruotsissa kuluvan vuoden aikana. Kansainvälistyminen jatkuu yrityksen tutkiessa mahdollisuuksia laajentaa toimintaa myös 1-2 uuteen maahan.

http://www.laastari.com/

Nuorten innovatiivisten kasvuyritysten rahoitus