Math Ahoy -piraattilaiva valloittaa Atlantin

Suomalainen peliyhtiö Eduplus on tehnyt merkittävät kaupat suuren Espanjassa ja Latinalaisessa Amerikassa toimivan teleoperaattori Telefonican kanssa. Sopimuksen myötä heidän lippulaivansa, Math Ahoy -oppimispeli, esiasennetaan Telefonican myymiin tablettitietokoneisiin.

”Kauppa toteutuu kahdessa vaiheessa. Tämän vuoden aikana peli tullaan asentamaan 20 000 laitteeseen ja ensi vuonna jo miljooniin”, kertoo Eduplus:an toimitusjohtaja Jere Linnanen.

”Seuraavaksi tähyämme Aasian markkinoille, joilla on valtavaa kasvupotentiaalia”, visioi Linnanen.

Linnasen mukaan Eduplus tekee suomalaista koulutusvientiä parhaimmillaan.

”Tuotteemme ovat juuri niin hyviä kuin suomalainen koulutusjärjestelmäkin, eli maailman parhaita. Suomi on kuitenkin niin pieni markkina-alue, että on vaikea tehdä kaupallisesti menestyvää ohjelmistotuotetta vain kotimaahan. Siksi meillä on ajatukset vahvasti kansainvälisillä markkinoilla.”

Ainutlaatuisia oppimispelejä lapsille

Tekesin hankkeena tehty Math Ahoy -oppimispeli on tarkoitettu matematiikan opiskeluun esikoululaisille sekä 1.—2.-luokkalaisille. Siinä lapsi ohjaa merirosvolaivaa historiallisella maailmankartalla yhteen- ja vähennyslaskujen avulla.

”Pelin vetovoima perustuu juuri siihen, että oppilas kohtaa aitoja valintatilanteita ja voi käyttää ongelmanratkaisukykyään luovalla tavalla. Peli on soveltuva kouluille ja lapsille, mutta sopii samalla myös isoihin kansainvälisiin jakelukanaviin.”

Eduplus syntyi vuonna 2011, kun neljä kaverusta — opettaja, graafikko, ohjelmoija ja lakimies — perustivat yrityksen. He yhdistävät omaa osaamistaan ja pyrkivät luomaan ainutlaatuisia oppimispelejä.

Eduplus aikoo kehittää jatkossa myös muihin oppiaineisiin soveltuvia pelejä. Heidän lähtökohtansa on luoda oppimispelejä aidosti oppilaiden ja opettajien lähtökohdista.

Tekesin tuki korvaamatonta

”Ilman Tekesiä tämä menestys ei olisi ollut mahdollista. Saimme Tekesiltä rahoitusta pelin tuotekehitykseen 50 prosenttia. Lisäksi tekeminen on ollut erittäin mielekästä, koska Tekesin hankkeessa saimme tehdä juuri sitä, missä olemme hyviä ja mistä pidämme eniten.” Hanke kuului Tekesin Oppimisratkaisut-ohjelmaan.

Linnanen kehuu yhteistyötä Tekesin kanssa saumattomaksi ja rennoksi. He ovat saaneet apua jopa pelin testaukseen.

”Olemme päässeet nyt ensimmäiseen tavoitteeseemme eli kaupallisesti merkittävään sopimukseen”, summaa Linnanen.

Lisätietoja:

Jere Linnanen
Eduplus
jere.linnanen(at)eduplus.fi
Puh. 050 5354613

Kuva: Jere Linnanen, Lasse Holopainen, Juha Linnanen ja Ville Paloheimo ovat luoneet menestyvän matematiikan oppimispelin maailmanmarkkinoille.

Teksti: SST / Jenni Elo
Kuva: Mikko Käkelä

Pia Mörk