Laura Snellman-Junna blogi: Isänmaan monimuotoiset toivot

Monimuotoisuuden johtaminen työpaikoilla on nousemassa henkilöstöhallinnon helmoista ja juhlapuheista aidosti strategiseen rooliin. Monipuolisen työyhteisön rakentaminen tekee uusia liiketoimintamalleja mahdolliseksi ja tarjoaa kilpailuetua.

Samaa kirjoittaa myös Glenn Llopis Diversity Management Is the Key to Growth: Make It Authentic -nimisessä blogissaan. Kannattaa lukea!

Työ- ja elinkeinoministeriö kirjoittaa monimuotoisuuden johtamisesta näin:

"Monimuotoisuudella tarkoitetaan organisaation henkilöstön, asiakaskunnan ja muiden sidosryhmien moninaisuutta ja moniarvoisuutta. Ihmiset ovat eri-ikäisiä ja edustavat jotain sukupuolta, jokaisella on etninen tai kansallinen alkuperänsä ja kielensä, uskontonsa tai vakaumuksensa."

"Monimuotoisuuden johtaminen tarkoittaa sitä, että henkilöstön ja asiakaskunnan monimuotoisuuden vaikutukset tiedostetaan ja niiden tuomiin mahdollisuuksiin ja haasteisiin etsitään ratkaisuja.  Monimuotoisuus asettaa haasteita johtamiselle ja palvelujen tuotannolle. Henkilöstön monimuotoisuus voidaan kuitenkin nähdä kilpailuetuna ja asiakaskunnan monimuotoisuus liiketoimintamahdollisuutena."

Työ- ja elinkeinoministeriön Yhdenvertaisuus-hankkeen loppuraportti


Miten monimuotoisuus ilmenee sinun liiketoimintaympäristössäsi?


Miten olette tarttuneet yhdessä sen mahdollisuuksiin? 

 Identiteetin tekijä

 

Nuoret ja vanhat yhdessä, keski-ikäisten kanssa

Liideri-ohjelman Johtaja 3.0: Tiedemies ja puutarhuri -teemaryhmän ensimmäisessä kokoontumisessa 12.6. pohdittiin mahdollisuuksia herätellä suomalaisia tunnistamaan ja arvostamaan hyvää johtamista. Useassa pienryhmässä nousi esiin sekä työelämän kynnyksellä maailmaa uteliaasti katselevien nuorten, että jo pitkän työuran ajan kokemuksia keränneiden merkitys johtamisen kehittämiselle.

Keskusteluissa todettiin myös, että liian usein ruuhkavuosissaan porhaltavat keski-ikäiset ohittavat nuorten ja vanhojenkin ajatukset puolikohteliaalla hymähdyksellä jatkaen omaa paasaustaan.  Taidamme sukupolvesta toiseen toistaa samaa kaavaa. Kokeillaanpa jotain muuta, vaikka ihan vähän aluksi.

The Who: My Generation