Keski-Suomessa kajahtaa: Virallisuus tappaa luovuuden

Organisaatio 2.0: "Kahjo" amerikkalaisprofessori käynnisti työelämätutkimuksen, jossa on mukana seitsemän keskisuomalaisyritystä.

Keski-Suomalainen kirjoittaa: Donald C. Gausen kanssa on oltava varuillaan. Harmaahiuksinen amerikkalaisprofessori hämmentää kuulijoitaan. On vaikea tietää, milloin hän vitsailee ja milloin on tosissaan. Gause taitaa small talkin, on yltiöystävällinen ja kohtelias ja kiinnostunut lähes kaikesta, mitä näkee ja kuulee. Hän taitaa oikeasti elää kuten opettaa.

Maanantaina 2.9.2013 Gause oli Jyväskylän ammattikorkeakoululla kertomassa jyväskyläläisten yritysten johtohenkilöistä ja työntekijöistä koostuneelle yleisölle muun muassa siitä, miten luovuus syntyy. Gausen mukaan se vaatii metaforamaista ajattelua.
Gause sanoo, että jos haluaa hyviä ideoita, pitää ajatella ja käyttäytyä kuin lapsi. Lisäksi pitää olla kyky heittäytyä siihen lapsellisuustilaan. Minä en halua muuttaa persoonallisuuksia, mutta ihminen ei voi olla tarpeeksi luova olemalla virallinen.

Gausen vierailu Jyväskylässä oli lähtölaukaus Organisaatio 2.0 -tutkimushankkeelle, jonka tarkoituksena on kehittää työelämän laatua yrityksissä.
Tavoitteeseen pyritään tutkimalla ja kehittämällä uudenlaisia työtapoja, jotka parantavat tuottavuutta ja lisäävät työn merkityksellisyyttä.
Keski-Suomesta mukana ovat seitsemän yritystä: Keskimaa, Suomen Pienyrittäjäin Mainostoimisto, GoExcellent, Probis Solutions, Heeros, Descom ja Digia.

Tutkimuksessa on JAMKin Iisäksi mukana Lappeenrannan teknillinen yliopisto sekä Teknologian tutkimuskeskus VTT.
Tekesin Liideri-ohjelma on rahoittanut hanketta.

Lyhennetty Keski-Suomalainen lehdessä 9.9.2013 julkaistusta artikkelista