Lääkäri määrää pian älypuhelinsovelluksia

Mobiiliterveysteknologian edelläkävijän USA:n markkinat kasvavat vauhdilla. Älypuhelinten sovelluksista on tullut jo osa potilaiden hoitoa ja suomalaisille yrityksille voi löytyä hyviä liiketoimintamahdollisuuksia.

Vuoden alusta osaksi Tekesin ennakointityötä ja Team Finland -verkostoa vahvistamaan liitetyn FinNode-innovaatioverkoston tekemän selvityksen perusteella USA:ssa terveydenhuollon uudet mobiiliteknologiat ovat yksi nopeimmin kasvavia toimialoja. Voimakkaasti kehittyviä alueita ovat mm. potilaiden etävalvonta, ratkaisut ikääntyneiden terveydenhuoltoon ja vaikeista sairauksista toipuvien potilaiden tuki.

"USA:n terveysteknologian markkinat ovat kehittyneet viime vuosina valtavasti terveydenhuollon jatkuvasti nousevien kulujen paineessa. Kekseliäät mobiilisovellukset antavat kuluttajille vahvemman roolin omasta terveydestään huolehtimiseen ja tuovat kustannussäästöjä. Terveyshaittojen ennaltaehkäisy on aina halvempaa kuin oireiden ja sairauksien hoito", sanoo Finpron Washingtonin vientikeskuksen päällikkö Val Kratzman.

"Ohjelmistokehityksen avaama muutos korostaa kuluttajan roolia uudella tavalla terveydenhuollossa. Terveysteknologian kehitys luo uudenlaisia superkuluttajia, jotka saavat enemmän keinoja omasta terveydestään huolehtimiseen ja ottavat siitä myös enemmän vastuuta. Älykkäät sovellukset helpottavat vertaistuen saamista ja oman toiminnan muuttamista", Finpron Maria Mäkelä sanoo.

Pelkkä hyvä tuote ei riitä menestykseen erittäin kilpailluilla USA:n markkinoilla. Suomalaisyritysten markkinoille menossa korostuu mm. luotettavan paikallisen partnerin löytäminen, joka tuntee markkinat sekä terveysalan säätelyn ja vakuutusalan korvausjärjestelmän tunteminen.

Lue lisää