Kiinan ja Suomen Cleantech-alan yhteistyö tiivistyy

Tekesin Groove-ohjelma jatkaa yhteistyötä Kiinan Jiangsun provinssin kanssa. Tekes Cleantech Roadshow for Jiangsu -tapahtuma järjestetään 11.-14.6. Helsingissä, Tampereella ja Lahdessa.

Groove-ohjelma järjestää tapahtuman yhdessä Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n, Pegasus Oy:n, Tampereen teknillisen yliopiston ja Kiinan Jiangsun provinssin kanssa. Osallistujat koostuvat 12 kiinalaisesta yrityksestä sekä noin 50 suomalaisesta yrityksestä ja organisaatiosta. Roadshow on jatkoa viime vuonna käynnistetylle yhteistyölle Jiangsun provinssin kanssa.

Yhteisiä projekteja käynnistymässä

Vuoden 2012 syksyllä useiden suomalaisten yritysten ja organisaatioiden edustajista koostunut delegaatio vieraili Jiangsun provinssissa ja osallistui usean teollisuuspuiston kattavalle kierrokselle. Lisäksi delegaatio osallistui China International Technology Transfer Conference -tilaisuuteen. Sen yhteydessä järjestettiin myös kahdenkeskisiä matchmaking -tilaisuuksia suomalaisten ja kiinalaisten edustajien välillä.

Talvella 2013 järjestettiin Groove-ohjelman ja Jiangsun provinssin välinen yhteishaku. Sen tavoitteena oli synnyttää suomalaisten ja kiinalaisten yritysten välisiä tutkimus-, tuotekehitys- ja pilottiprojekteja, jotka johtavat globaaleilla markkinoilla kaupallistamiskelpoisiin tuotteisiin. Hakemuksia saatiin määräaikaan mennessä 22 kappaletta, joista noin 10 projektia tullaan rahoittamaan. Haku saa jatkoa tulevana syksynä.

Tekes Cleantech Roadshow for Jiangsu -tapahtuman aikana jokaisessa kaupungissa järjestetään seminaari sekä matchmaking -tilaisuus Suomen ja Jiangsun välisen konkreettisen yhteistyön edistämiseksi. Kunkin kaupungin seminaareilla on omat teemansa:

  • 11.6. Helsinki – Finland-Jiangsu Cleantech Collaboration Seminar
    Pörssitalo, Fabianinkatu 14, Helsinki
  • 12.6. Tampere – Finnish Air Quality (aerosol science and technology) Seminar
    Tampereen teknillinen yliopisto, Hervanta, Tampere
  • 13.6. Lahti – Finnish Water and Soil Remediation Technologies Seminar
    Sibeliustalo, Ankkurikatu 7, Lahti

Seminaarien yhteydessä järjestetään suomalaisten ja kiinalaisten välisiä kahdenkeskisiä tapaamisia. Tällä hetkellä ennalta sovittuja tapaamisia on noin 30.

Lisätietoja

Groove-ohjelman sivut

Ohjelman päällikkö Pia Salokoski
puh. 029 50 55672
pia.salokoski (at) tekes.fi

Ohjelman koordinaattori Leena-Kaisa Piekkari
puh. 010 332 4236
leena-laisa.piekkari (at) poyry.com