Kesäsarja: Mikä saisi teini-ikäiset lähtemään kesämökille?

Tässäpä kätevä ratkaisu! Rahaa säästyy kun keittiötä ja kylppäriä ei tarvitse rakentaa ja varustaa kahteen kertaan. Lisäksi perheen teinit on helpompi taivutella mukaan kesämökille.

Ehkei ihan vielä näin, mutta jotain samanlaista on meriteollisuuden oppien tuomisessa talonrakennukseen. Kevyt teräskennorakenne mahdollistaa kolmikerroksisen talon valmistamisen teollisuushallissa ja siirtämisen proomulla paikoilleen. Myöhemmin talo voidaan siirtää muualle, jos vuokrasopimus päättyy tai toiminnan luonne muuttuu.

Myös lisäkerrosten rakentaminen vanhoihin kerrostaloihin onnistuu, kun paino ei rasita liiaksi alempia kerroksia. Näin voidaan rahoittaa se kaikkien kammoama putkiremontti.

Tällaisia ratkaisuja löytyy tulevaisuuden kaupungeista. Tekes avasi 2013 Fiksu kaupunki -ohjelman. Sen avulla halutaan tuoda myönteisiä muutoksia ihmisten asuin- ja työympäristöihin sekä yrityksille mahdollisuuksia saada uusia tuotteita ja palveluja markkinoille. Ohjelma etsii yrityksiä, jotka voivat tarjota ratkaisuja tulevaisuuden fiksuille kaupungeille.

Fiksu kaupunki -ohjelman sivut
Proomulla siirrettävästä kerrostalosta kertova uutinen
Voisiko yrityksesi olla Tekesin asiakas? Katso tunnustelupalvelun sivut!

Lue kaikki Suomisen perhe -sarjakuvat

Piirrokset: Leena Ahveninen