Kesäsarja: Junamatka

Uusi matkustusinnovaatio säästää rahaa, aikaa ja ympäristöä!

Tulevaisuuden työmatkalainen tai opiskelija voi jatkossa käyttää junamatkan tehokkaasti kuntoaan kohottaen tuottaen samalla sähköä junan liikkumiseen. Energiaansa käyttöön tarjoava matkustaja saa vastapainoksi edullisemman junalipun! Junan kuntosali on myös mukava paikka tutustua kanssamatkustajiin ja viettää matka seurustellen.

Kuntosalikäymisellä voi pienentää vyötärönympäryksen yhteydessä myös omaa hiilijalanjälkeään. Kuntopyöriin liitettävillä kehittyneillä dynamoilla ja sähkögeneraattoreilla saadaan suoraan verkkoon tai junan veturiin sopivaa sähköä polkuenergiasta.

Enää ei tarvitse tuhlata aikaa siihen, että ajaa autolla kuntosalille polkemaan – tehokas nykypäivän ihminen voi suorittaa liikuntahetken lyhyellä tai pidemmällä junamatkalla eikä omaa autoa enää tarvita. Olo on perille saapuessa virkeä ja energinen, ja arvokasta vapaa-aikaa säästyy ystävien ja perheen kanssa vietettäväksi.

Suomessa käytetystä energiasta liikenteeseen kuluu viidennes. Tästä merkittävä osa on öljyjalosteista, joiden tilalle on olennaista kehittää vaihtoehtoisia energialähteitä. Liikenne myös muodostavaa 25 prosenttia Suomen kasvihuonekaasuista, joten ympäristön kannalta pienempi päästöiset matkustuskeinot ja joukkoliikenteen suosiminen on tulevaisuutta. Vihreät ratkaisut lisäävät myös matkojen myyntiä! Toimiva joukkoliikenne saa ympäristötietoiset ja säästäväiset kuluttajat jättämään yksityisauton kotiin ja valitsemaan "sen vihreämmän" junan.

Tekesin Green Growth -ohjelma kannustaa kohti talouden kestävää kasvua ja luonnonvarojen tehokasta ja vastuullista käyttöä. Esimerkin mukaisesti arvoa voidaan luoda vaikka ihmisten tehostamilla liike-energia ratkaisuilla, vihreiden palveluiden välittämisellä kuluttajalle tai kehittämällä harppauksin eteneviä ympäristöinnovaatioita.

Hyppää junan kyytiin!

Green Growth – Tie kestävään talouteen -ohjelman pääteema on talouden kestävä kasvu ja luonnonvarojen tehokas ja vastuullinen käyttö
Groove – uusiutuva energia, kasvua kansainvälistymisestä
Uutinen Suomen kasvavasta Cleantech-toiminnasta
Voisiko yrityksesi olla Tekesin asiakas? Katso tunnustelupalvelun sivut!

Lue kaikki Suomisen perhe -sarjakuvat

Piirrokset: Leena Ahveninen