It-viikko: Karkaako verkkokauppa ulkomaille?

Vaikka suomalaiset ostavat verkossakin etupäässä suomalaisilta, joissakin tuoteryhmissä verkko-ostajat ovat alkaneet valua ulkomaisiin kauppoihin. Mikä avuksi suomalaisille verkkokaupoille?

Vertaa.fin maajohtaja Mika Sallinen mielestä suomalaisilla on vielä paljon opittavaa verkkokaupasta. Ulkomaiset kaupat ovat usein parempia teknisessä toteutuksessa. Takaisin tulevat asiakkaat tunnistetaan nopeasti ja kauppa osaa tarjota kävijää kiinnostavia tuotteita. Ensimmäistä kertaa tuleva ostajakandidaatti profiloidaan heti ensimmäisten klikkien jälkeen.

Sallinen kehottaa suomalaisia petraamaan myös hakukoneoptimoinnissa, verkkosivujen muotoilussa ja toimivuudessa sekä sähköisessä markkinoinnissa. Sivujen helppo käytettävyys, hintojen ja tuotekuvien runsas esillepano sekä asiakkaille räätälöidysti näytettävät mainokset johtavat isompiin ostoprosentteihin.

Verkkokauppa.comin toimitusjohtaja Samuli Seppälä taas ei pidä ulkomaisia verkkokauppoja suurena uhkana, sillä hänen mukaansa hintaerot Verkkokauppa.comin ja ulkomaisten kilpailijoiden välillä ovat suhteellisen pieniä.

Lue lisää

Kaj Nordgren