Innovation Mill -hankkeelle uudet toimijat

Innovation Mill -hanke siirtyy Technopolis Oyj:stä Open Innovation Management Oy:lle. Yhteistyössä VersoVentures Oy:n kanssa tavoitellaan entistä laajempaa joukkoa menestyviä suomalaisia kasvuyrityksiä ja palveluja sekä pyritään ottamaan sijoittajat aiempaa tiiviimmin mukaan toimintaan. Tekes rahoittaa Innovation Mill -hankkeita entiseen malliin.

Tekesin pääjohtaja Pekka Soini on tyytyväinen uuteen yhteistyömalliin.

"Yhteistyö vahvistaa ja luo uusia työvälineitä niiden konkreettisten toimenpiteiden toteuttamiseen Suomessa, jolla käynnissä olevan rakennemuutoksen seurauksena synnytetään uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Yritystoimintaa ja yrittäjyyttä tukien autamme osaltamme Suomen kilpailukyvyn säilyttämisessä."

Innovation Millissä on syntynyt runsaan kolmen vuoden aikana 50 kasvuyritystä. Tekes on rahoittanut näitä hankkeita yhteensä 3,5 miljoonalla eurolla. Jatkorahoituspäätöksiä yrityksille on tehty alun panostuksen jälkeen yli 15 miljoonalla. Rahoituksella on rakennettu 30 miljoonan euron hankekokonaisuus ja kerätty noin 15 miljoonaa euroa riskipääomaa. Tekes jatkaa Innovation Millin hankkeiden rahoittamista ja asiakkaille näkyvät muutokset pyritään minimoimaan.

Innovation Mill -hankkeessa luodaan uusia yrityksiä, tuotteita ja palveluja. Tähän päästään hyödyntämällä ja kaupallistamalla mukana olevien suuryritysten vapauttamia liikeideoita ja teknologioita. Tekes on rahoittanut Innovation Milliä vuodesta 2009. Hyvien tulosten perusteella Tekes teki kesällä 2012 päätöksen jatkaa toimintaa Ideat Kiertoon -hankkeen puitteissa. Siinä ovat mukana Nokia, Nokia Siemens Networks, Metso, Kemira, Wärtsilä ja Rautaruukki.

Lisätietoja

Open Innovation Management Oy
Jukka Rauhala
Toimitusjohtaja
p. 040 519 0643
jukka.rauhala (at) openim.fi

VersoVentures Oy
Anssi Kariola
Managing Partner
p. 050 589 0520
anssi.kariola (at) versoventures.com