Innovaatiokide-palkinto Maaseudun Tulevaisuuden toimittajalle

Maaseudun Tulevaisuuden toimittaja Eija Mansikkamäki voitti Innovaatiojournalismin seuran Finjon Innovaatiokide 2013 -palkinnon. Voittajan valitsi Helsingin Sanomain Säätiön yliasiamies Heleena Savela. Tekes oli tänä vuonna kilpailun yhteistyökumppani.

Voittoartikkeli on Maaseudun Tulevaisuuden Kantri-liitteessä lokakuussa 2012 ilmestynyt juttu Miljoonabisnestä jänkhältä. Juttu kertoo, miten Lapin luonnon antimia hyödynnetään perinteitä ja huipputeknologiaa yhdistäen.

Toimittaja Eija Mansikkamäki sai palkinnoksi luonnonkiteestä valmistetun palkinnon sekä 3 000 euron voittosekin, jonka luovutti Tekesin pääjohtaja Pekka Soini tiistaina Päivälehden museossa Helsingissä.

"Eija Mansikkamäen kirjoittaa kansantajuisesti, miten nykytutkimus ja huipputeknologia mahdollistavat pohjoisen luonnonvarojen uudenlaisen käytön unohtamatta ikivanhan lappilaisen luonnonlääkityksen perinnettä. Esitystapa on konkreettinen ja havainnollistaa erinomaisesti, miten esimerkiksi pihkasta tehdään lääke ja mitä kaikkea se parantaa", Heleena Savela perustelee valintaansa.

Finaaliin ja kolme kärkeen pääsivät myös Helena Raunion Tekniikka ja Talous -lehdessä ilmestynyt juttu Lämpö tappaa syövän ja Josi Tikkasen Kauppalehdessä ilmestynyt Kasvuyrittäjän oppivuodet.

Kilpailuun ehdotettiin yhteensä 26 juttua. Ehdokkaita oli yhdeksästä eri tiedotusvälineestä.

Innovaatiokidekilpailu järjestettiin nyt kahdeksatta kertaa. Tekes toimi tänä vuonna kilpailun rahoittajana.

Lisätietoja

Innovaatiojournalismin Seura ry
Puheenjohtaja Jukka Lehtinen
jukka (at) medialehtinen.fi
p. 040 742 4401

www.finjo.fi