Nokialaisfirmalle 2,5 miljoonan euron pääomasijoitus

VNT Management ja ja Inventure rahoittavat Merus Powerin kasvua. Myös Tekes näkee yrityksen potentiaalin selkeänä.

Merus Power Dynamics Oy:n kehittämät aktiivisuodattimet poistavat sähköverkossa ilmeneviä häiriöitä reaaliajassa ja syntyvä puhdas sähkö tuo asiakkaille merkittäviä hyötyjä. Yhtiö on menestynyt erityisesti energiaintensiivisessä teollisuudessa, vaativissa kiinteistöissä ja tähtää voimakkaasti uusiutuvan energian sähkön laadun haasteisiin.

Tekes on myöntänyt Merus Power Dynamicsille Nuorten innovatiivisten kasvuyritysten rahoitusta (NIY) kansainvälisen liiketoiminnan kehittämiseen ja rahoittanut yrityksen tutkimus-, tuotekehitys- ja innovaatiotoimintaa mm. Groove-ohjelmassa.

"Viime vuonna yhtiön liikevaihto kaksinkertaistui ja tavoite on liikevaihdon kolminkertaistaminen kuluvana vuonna. Mittava tuotekehitys on tuottanut asiakkaiden haluamia ratkaisuja, joten odotus nopealle myynnin kasvulle on perusteltu. Kova kasvu sitoo pääomia ja VNT:n sekä Inventuren rahoitus antaa mahdollisuuden tehdä ja toteuttaa kunnianhimoisia suunnitelmia. Olemme toimittaneet ratkaisujamme jo 14 eri maahan ja menestyneet erityisesti kehittyvillä markkinoilla", sanoo toimitusjohtaja Kari Tuomala.

Lue lisää

 

Kaj Nordgren