Green Growth -ohjelma edistää suomalais-venäläistä yhteistyötä jätehuollon alueella

Tekesin Green Growth -ohjelmassa viedään eteenpäin Future Waste Management in Russia -aloitetta, jossa rakennetaan suomalais-venäläistä yhteistyötä jätehuollon alueella.

Kevään 2014 tavoitteena on löytää konkreettisia kohteita sekä nostaa suomalaisten toimijoiden näkyvyyttä Venäjällä. Kokonaisuutena tähdätään liiketoimintalähtöisten projektien käynnistämiseen. ”Tiedostamme, että Venäjän markkinat ovat haasteelliset. Uskomme, että tästä huolimatta huolellisella suunnittelulla ja Team Finland - tason yhteistyöllä voidaan saada aikaa konkreettista ja kestävää liiketoimintaa Venäjällä”, kertoo ohjelman päällikkö Kari Herlevi.

Keväälle 2014 päätoimenpiteet ovat: 

  • Komin tasavallassa on käynnistynyt waste management -ohjelma ja Komin puolelta on osoitettu kiinnostusta suomalaiseen osaamiseen. Selvitämme parhaillaan lisätietoja. Jos molemminpuolista kiinnostusta löytyy, niin loppukeväästä tullaan järjestämään delegaatiomatka neuvotteluiden avaamiseksi.
  • Moskovan kaupungin kanssa viedään keskusteluja eteenpäin kevään aikana ja mahdollisesti järjestetään delegaatiomatka suurlähetystön seminaarin yhteydessä loppukeväästä.
  • Waste Management -teema on esillä Lappeenrannan EU-Venäjä Innovaatiofoorumissa (http://www.eurussiainnoforum.com/).
  • IFC (Maailmanpankin alainen rahoitusorganisaatio) on käynnistänyt waste management –ohjelman, jonka tavoitteena on tukea ja rahoitaa alueellisten jätehuollon kehitysohjelmien toteutusta. Keväälle on järjesteillä suomalaisyritysten esittäytymistilaisuus IFC:lle.

Mikko Kaarela

 

Green Growth -ohjelman koordinaatiotiimissä Venäjä-yhteistyön eteenpäin viemisestä ottaa jatkossa vastuun seniorikonsultti Mikko Kaarela (mikko.kaarela@spinverse.com, +358 400 607 277). 

Jos olet kiinnostunut Venäjä-yhteistyöstä, ota yhteys Mikko Kaarelaan.

Katso myös viime syksynä valmistunut Future Watch raportti: Future of Waste Management in Russian Megacities, Foresight gamestorming: Municipal Waste Management in Russian Megacities ja aiheeseen liittyvä video.