Glykos Finland sai vuoden 2013 BioFinland palkinnon

Glykos Finland Oy on helsinkiläinen bioalan yritys, jonka huippuosaaminen glykobiologiaan perustuvien tuotteiden kehityksessä on johtanut menestykselliseen kansainväliseen liiketoimintaan. Suomen Bioteollisuus ry ja Messusäätiö ovat valinneet Glykos Finland Oy:n vuoden 2013 BioFinland -palkinnon saajaksi.

Helsingin yliopistossa oppinsa saaneet tutkijat perustivat yhtiön vuonna 2004 ja yhtiö ollut jokaisen toimintavuotenaan voitollinen. Yritys on siitä lähtien kasvattanut vakaasti huippuosaamiseen perustuvaa liiketoimintaansa ja onnistunut rahoittamaan toimintansa tulorahoituksen ja Tekesin rahoituksen turvin. Glykosin asiakaskunta koostuu suurista lääketeollisuuden yrityksistä. Yritys työllistää tällä hetkellä hankkeissaan noin 60 huippuosaajaa, joista suuri osa on tohtoritason biotieteilijöitä. Yrityksen henkilöstömäärä on lisääntynyt tasaisesti.

Glykobiologiaan perustuva tuotekehitystyö on helsinkiläisen Glykosin ydinosaamista. Yrityksen tutkimus- ja tuotekehitysprojektit keskittyvät mm. syöpävasta-aineiden kehittämiseen, vasta-ainemyrkkykonjugaattiteknologiaan (ADC), vasta-aineglykoformeihin ja kantasolututkimukseen. Glykos on luonut merkittävän patenttisalkun, joka perustuu glykaaneja koskeviin tutkimuksiin ja tuotekehitysprojekteihin. BioFinland -palkinnolla 20.3.2013 palkitun yhtiön liikevaihdosta noin 90 prosenttia tulee ulkomailta.

Suomen Bioteollisuus ry:n asettama palkintoraati toteaa perusteluissaan, että Glykos on kapealla sektorilla toimiva huippuosaamisen perustuva yritys, jolla on merkittävä patenttisalkku. Yritys on liiketoiminnallisesti menestynyt (2011 liikevaihto 6 m€). "On merkittävää, että usein rahoitusongelmien kanssa kamppailevista bioyrityksistä poiketen Glykos on pystynyt luomaan näinkin merkittävää liiketoimintaa ilman ulkopuolista pääomaa" toteaa Suomen Bioteollisuus ry:n puheenjohtaja Timo Veromaa.

Lue koko uutinen Suomen Bioteollisuus ry:n verkkosivuilta