GAP Alumnissa verkotuttiin ja pohdittiin yhteistyötä USAn kanssa

Tänä vuonna Global Access Programiin osallistuvat ja sen jo läpi käyneet yritykset kohtasivat maanantaina kauppakamari AmCham Finlandin järjestämässä tilaisuudessa.

GAP Alumni keräsi runsaasti väkeä paikalle. Yhdysvaltain Suomen-suurlähettiläs Bruce Oreck (kuvassa oikealla) kertoi kotikaupunginsa New Yorkin katujen täyttyvän sateen alkaessa salamannopeasti sateenvarjokauppiaista. Sateen päättyessä he katoavat saman tien. Kaupanteko ei kysy aikaa eikä paikkaa, vaan nopeus ja tilanteeseen tarttuminen on avainasemassa.

Oreck muistutti, että Suomi ja Yhdysvallat ovat hyvin pitkälle toisiaan muistuttavia kulttuureja. Maiden välillä voisikin olla paljon nykyistä enemmän kauppaa.

"Muistakaa, että USAssa bisnestä tehdäkseen on pidettävä meteliä itsestään. Muuten huomaat pian istuvasi yksin kotona. Me olemme täällä edesauttaaksemme Suomen ja Yhdysvaltain välistä kauppaa ja kulttuurinvaihtoa ja siihen mm. Yhdysvaltain suurlähetystön uusi innovaatiokeskus on oikea paikka."

GAP-ohjelman johtaja, UCLA-yliopiston professori Bob Foster (kuvassa vasemmalla) kertoi haastattelevansa ensi vuoden ohjelmaan hakevat suomalaisyritykset. Hakeneita on 20 ja mukaan pääsee 10-15. Tämän vuoden ohjelmassa on mukana 15 yritystä.

Tekes voi rahoittaa GAP-ohjelman kustannuksia. Seuraava haku vuoden 2014 ohjelmaan avataan helmikuussa.

Lue lisää

Kaj Nordgren