Futurice Oy valittiin jo toistamiseen Euroopan parhaaksi työpaikaksi

Great Place to Work® Institute on julkistanut jälleen Euroopan 100 parasta työpaikkaa. Suomalainen IT-alan yritys Futurice Oy teki historiaa, sillä se valittiin jo toistamiseen voittajaksi pienten ja keskisuurten yritysten sarjassa. Mikään muu eurooppalainen yritys ei ole tähän aiemmin yltänyt.

Great Place To Work® Institute julkisti myöhään torstai-iltana sata Euroopan parasta työpaikkaa. Tämän vuoden tutkimukseen osallistui lähes 600 000 työntekijää yli 2 100 eurooppalaisesta organisaatiosta. Suomessa toimivia yrityksiä listalta löytyy tänä vuonna 11. Futurice Oy:n lisäksi suomalaiset työpaikat pärjäsivät mainiosti, kun suurten yhtiöiden sarjaan ensimmäistä kertaa noussut suomalainen toimija Diacor terveyspalvelut nousi listalle. Myös Affecto, Fondia ja Novia Finland säilyttivät paikkansa parhaiden joukossa. Diacorin lisäksi ensikertalaisena listalle nousi tamperelainen Vincit Oy.

– Parhaat suomalaiset työpaikat ovat jälleen todistetusti Euroopan huippua. Uskon, että valtaosalle näissä yrityksissä työskentelevistä henkilöistä maanantai on viikon paras päivä. Tällaisen työntekijäkokemuksen vaikutus yrityksen bisnekseen on mittaamattoman arvokas, ja siksi näistä nyt palkituista organisaatioista tulisi tehdä suomalaisen työelämän esikuvia. Kaikkia tutkimuksessamme menestyneitä organisaatioita yhdistää myös halu jakaa osaamistaan muiden suomalaisten organisaatioiden kanssa. Kehotankin kaikkia suomalaisia yritysjohtajia järjestämään tutustumiskäynnin mihin tahansa listan organisaatioista, Great Place to Work® Institute Finlandin toimitusjohtaja Panu Luukka sanoo.

Futurice historiallisesti voittoon jo toistamiseen

Suomalaistyöpaikoista parhaiten menestyi helsinkiläinen IT-alan yritys Futurice, joka voitti pienten ja keskisuurten yritysten sarjan jo toista kertaa peräkkäin.

– Menestyksemme perustuu hyvään työpaikkaan, jossa ovat motivoituneiden työntekijöiden lisäksi tyytyväiset asiakkaat ja kannattava talous. Innostus ja ilo tarttuvat, hyvinvointi tuottaa tulosta, ja onnelliset asiakkaat mahdollistavat kestävän kasvun. Tavoitteenamme on näyttää, että tämä yhtälö onnistuu myös suuremmassa yrityksessä. On upeaa nähdä, miten ihmiset työskentelevät yhdessä tämän tavoitteen eteen. Eikä pidä unohtaa, että työskentely hyvässä työpaikassa on yksinkertaisesti hauskempaa, Futuricen toimitusjohtaja Tuomas Syrjänen sanoo.

Myös Luukka kiittelee Futuricen yrityskultttuuria.

– Futuricessa on perustamisesta lähtien tehty kaikki yritykselle ominaisella tinkimättömällä tavalla. Kun Futurice viime vuonna valittiin ensimmäisen kerran Euroopan parhaaksi työpaikaksi, heidän johtoryhmänsä kysyi meiltä kahta asiaa: mitä voimme tehdä vielä paremmin ja keneltä voimme oppia. Tämä jos mikä kuvaa parhaiten Futuricen kulttuuria.

Muut listalla menestyneet suomalaistyöpaikat pienten ja keskisuurten yritysten sarjassa ovat jo kolmatta kertaa listalle yltäneet helsinkiläinen lakipalveluyritys Fondia Oy (9.) ja oululainen telemarkkinointialan yritys Novia Finland Oy (38.). Vahvassa kasvussa oleva tamperelainen it-yritys Vincit Oy (37.) nousi samalle listalle ensimmäistä kertaa.

Diacor ensimmäisenä suomalaisyrityksenä suurten yritysten listalle

Diacor terveyspalvelut ylsi ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä Euroopan parhaiden suurten työpaikkojen listalle sijalle 25.

– Diacorin menestyksen keskiössä ovat diacorilaiset esimiehet. Ei ole ollenkaan liioiteltua todeta, että Diacorin paras työsuhde-etu on erinomainen lähiesimiestyö. Tämä on mahdollista vain selkeällä roolituksella ja jatkuvalla valmennuksella, Luukka toteaa.

Affecto uusi paikkansa monikansallisten sarjassa

Monikansallisten yritysten listalle ylsi tänä vuonna kuusi Suomessa sijaitsevaa työpaikkaa. Monikansallisten yritysten sarjaan pääsevät ne organisaatiot, jotka on listattu vähintään kolmen Euroopan maan kansallisella Great Place to Work -listalla. Affecto Oyj pääsi listalle jo toistamiseen. Yritys sijoittui Euroopan listalla kymmenenneksi, ja Suomen pääkonttorin lisäksi mukana olivat Affecton tytäryhtiöt Ruotsista ja Tanskasta. Lisäksi listalle ylsi Affecton suomalainen tytäryhtiö Karttakeskus Oy.

Monikansallisten yritysten sarjassa voiton vei Microsoft. Muut Suomesta mukana olleet monikansalliset yritykset olivat SAS Institute (4.), Hilti (9.) ja McDonald's (14.).

Lisätiedot

Panu Luukka, toimitusjohtaja
Great Place to Work® Institute Finland
Puh. 040 530 0889, panu.luukka (at) greatplacetowork.fi

Katso uutinen tästä