Focus 2013: Luovia ja kestäviä ratkaisuja Suomesta

Focus on the Economy and Technology, keskeisille kansainvälisille markkinoille tarkoitettu Suomea esittelevä vuosijulkaisu, on juuri julkaistu yhdennentoista kerran. Tämän vuoden numerossa painotetaan Suomen vahvuuksia uusien yritysten perustamisessa, työn ja yksityiselämän tasapainottamisessa ja kestävässä teknologiassa.

"Lehden avulla voimme kertoa suomalaisen yhteiskunnan vahvuuksista: taitotiedosta, toimivuudesta ja yhteistyötaidoista", sanoo päätoimittaja Nicola Lindertz ulkoasiainministeriöstä. "Kerromme, miten voi saavuttaa tasapainoisen elämän, miten luonto muodostaa keskeisen resurssin Suomen taloudelle ja miten ideat tai yritykset voivat kehittyä rohkean ajattelun avulla. Focus on tärkeä työkalu Suomen julkisuusdiplomatiassa; sen avulla pyritään tavoittamaan liikekumppanit, sijoittajat ja päättäjät."

Focus-lehden teemat ja ulkonäkö on valittu siten, että ne tuovat laajan näkökulman suomalaiseen yhteiskuntaan ja liike-elämään. Kunnianhimoinen lehti onnistuu erottautumaan perinteisistä viranomaisjulkaisuista.

Focus on yhteisjulkaisu, jonka takana ovat ulkoasiainministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, Tekes, Sitra, Invest in Finland ja Finnfacts. Lehteä jaetaan pääasiassa Suomen edustustoissa ulkomailla; lisäksi sitä jaetaan kansainvälisissä kaupallisissa tapahtumissa ja seminaareissa, joissa esitellään suomalaista taitotietoa.

Tuotannosta, suunnittelusta ja projektinhallinnasta huolehtii Sanoma Magazines Custom Media.

Focus on myös saatavilla tablettisovelluksena. Sovelluksen ja lehden digitaalisen version saat käyttöösi sivulta www.focusmagazine.fi. Ilmaisia paperilehtiä voit tilata samasta osoitteesta. Focus julkaistaan maaliskuussa espanjaksi, saksaksi ja venäjäksi; kiinalainen versio julkaistaan keväällä.

Lisätietoja

Nicola Lindertz, Suomi-promootiopäällikkö
ulkoasiainministeriö, viestintä- ja kulttuuriosasto
puh. (09) 160 55843

Mervi Liukkonen, viestintäjohtaja
työ- ja elinkeinoministeriö, puh. 029 506 4786

Minna Hakaoja, viestintäjohtaja
Invest in Finland, puh. 020 469 5276

Markus Kokko, johtaja
Finnfacts, puh. 040 730 0199

Laura Häkli, asiantuntija
Sitra, viestintä, puh. 029 461 8301

Johanna Hermans,
Tekes, viestintä, puh. 050 5577 987