Tekesin Pekka Soini: ICT:n sparraaja kasvun moottoriksi

Tekesin PK.NET on täsmätyökalu verkon hyödyntämiseen ja liiketoiminnan uudistamiseen. ICT-ammattilaisen palkkaamisella voidaan viedä tietotekniikan hyödyntäminen liiketoiminnassa kokonaan uudelle tasolle.

Tekesin pääjohtaja Pekka Soini IBM:n Suomi elää älystä -blogissa:

Kansainvälistyminen on ykköshaaste kasvuun tähtääville yrityksille. Tähän haasteeseen liittyy usein rahoituksen lisäksi osaaminen. Yksi osaamisen alue, joka on kohtuullisen helposti korjattavissa, on internetin ja ICT:n parempi hyödyntäminen liiketoiminnassa.

Antaaksemme vauhtia verkon hyödyntämiseen ja liiketoiminnan uudistamiseen sen avulla olemme Tekesissä luoneet täsmätyökalun tähän tarkoitukseen. PK.NET tarjoaa pk-yrityksille rahoitusta erityisesti verkkomyynti- tai markkinointivalmiuksien kehittämiseen sekä ICT-ammattilaisen palkkaamiseen määräajaksi. Tarkoitus on, että yritys saa näin tietotekniikan hyödyntämisen liiketoiminnassaan kokonaan uudelle uralle.

Juuri käynnistyneessä Fiksu kaupunki -ohjelmassamme olemme myös suunnitelleet eri puolille Suomea pilotteja, joissa testataan uusia ratkaisuja, vaikkapa avoimen datan hyödyntämistä liikenteessä tai hiilijalanjäljen pienentämistä. Pyrimme ohjaamaan kaupunkeja ostokäytäntöihin, joissa myös pk-yritysten innovatiiviset ratkaisut saisivat referenssejä kotimaasta matkalla maailman valloitukseen.

Lue lisää

 

Kaj Nordgren