Weconomy Start -innovaatio-ohjelma starttaa tammikuussa

Weconomy Start -innovaatio-ohjelma vie suomalaiset yritykset kehittyviin maihin ratkaisemaan maailman sosiaalisia, taloudellisia ja ekologisia haasteita. Pääsy yli neljän miljardin ihmisen markkinoille tarjoaa yrityksille merkittäviä kansainvälisiä kasvumahdollisuuksia.

Weconomy Start on suomalaisille yrityksille suunnattu innovaatio-ohjelma, jossa kehitetään köyhille alueille soveltuvia tuote- ja palveluideoita sekä vastuullisia liiketoimintamalleja yhdessä loppukäyttäjien, vähävaraisten ihmisten kanssa. Se on Suomen World Visionille luonteva ja konkreettinen tapa tehdä kestävää yhteistyötä yritysten kanssa.
Yhteistyön tavoitteena on, että voittajia ovat sekä yritykset että köyhät yhteisöt.

Uusi ohjelma vie suomalaiset yritykset lähes 100 maassa toimivan World Visionin toiminta-alueille Intiaan ja Sri Lankaan, joissa järjestö tekee kehitystyötä 7700 yhteisön kanssa. Intiassa ohjelmaa pilotoidaan Indoressa.

Weconomy Start -ohjelman taustalla on Base of the Pyramid (BOP) -ajattelu, jonka päämääränä on edistää sekä köyhiä yhteisöjä että yrityksiä hyödyttäviä kestäviä innovaatioita ja vastuullista liiketoimintaa vähävaraisilla markkinoilla. Kyseessä on neljän miljardin ihmisen markkinat. Nämä ihmiset elävät alle viidellä eurolla päivässä. He tarvitsevat uusia tuotteita ja palveluita voidakseen paremmin.

Weconomy Start -ohjelma suunnitellaan yhteistyössä Finpron ja Aalto-yliopiston kanssa. Tekes on myöntänyt Suomen World Visionin hankkeelle tutkimus- ja kehittämisrahoituksen. Ohjelman toinen kierros uusille osallistujille käynnistyy tammikuussa 2014.

Ohjelman esite (pdf)
Ohjelman sivut