Älykäs lounaslinjasto palkittiin Italiassa

Mikkelin ammattikorkeakoulun patenttiin perustuva älykäs itsepalvelulinjasto on saanut kansainvälisen tunnustuksen. Tekesin Sapuska-ohjelmassa kehitetty ruokalinjasto palkittiin Milanossa Host 2013 -messuilla SMART Label -tunnuksella. Kotimaassa linjasto on kerännyt hyvää palautetta testaajilta.

Mikkelin ammattikorkeakoulun patentoima älykäs itsepalvelulinjasto kertoo asiakkaalle reaaliaikaisesti lautaselle kootun aterian ravintosisällön. Paljon kotimaassakin huomioita saanut linjasto julkistettiin viime toukokuussa, ja nyt keksintö on saanut myös kansainvälistä tunnustusta.

Linjasto palkittiin SMART Label -tunnuksella kettiöalan Host-messuilla Milanossa Italiassa lokakuun loppupuolella. Myöntämisen perusteena oli onnistunut älykäs toiminnallinen ja sosiaalinen innovaatio. SMART Label -tunnus myönnettiin 35 tuotteelle, kun hakemuksia tuli kaikkiaan 172.

Juuri mikään ei muutu, tiedon määrä lisääntyy

Älykästä itsepalvelulinjastoa on testattu aidossa ravintolaympäristössä ja sen on havaittu tukevan terveelllistä ruokailua ja ruuan tietoisempaa valitsemista.

Älylinjasto kertoo asiakkaalle otetun ruuan määrän ja sisällön sekä vertaa sitä ravitsemussuositukseen. Halutessaan linjastolta voi saada myös yhteenvedon esimerkiksi koko viikon ruokailuista.

Pitkäjänteinen kehittäminen jatkuu

Älykkään itsepalvelulinjaston kehittämistyö on jatkunut jo muutaman vuoden ajan. Mikkelin ammattikorkeakoulun lisäksi mukana ovat AgentIT (ohjelmistot, elektroniikka), Hackman (konkreettinen linjastojen valmistus) ja Fazer Food Services (palvelukokonaisuuden suunnittelu).

Kehitystyötä tehdään linjaston toiminnallisuuden, sen tuottaman informaatiosisällön ja uusien käyttöä laajentavien sovellusten kanssa.

Älykästä itsepalvelulinjastoa myy ja markkinoi Hackman-Metos Oy nimellä Nutrime-linjasto.

Lisätietoja

Teija Rautiainen, lehtori, Mikkelin ammattikorkeakouluPuh. 0400 872 759, teija.rautiainen(at)mamk.fi

Pia Mörk