Suomalaiset teknologiayritykset kasvussa

Nopeimmin kasvaneet suomalaiset teknologiayritykset listaavan Deloitte Technology Fast 50 -kilpailun voitto meni tänä vuonna helsinkiläiselle Dream Broker Oy:lle. Tekes kannustaa yrityksiä kasvuun ja kansainvälisille markkinoille yhä tiiviimmin.

Vuosittain järjestettävän Deloitte Technology Fast 50:n voittanut Dream Broker tarjoaa selainkäyttöistä ohjelmistoa online-videoiden tuottamiseen, editointiin ja jakamiseen mm. koulutus-, oppimis- ja viestintätarkoituksiin.

Alun perin kolme henkilöä työllistäneen yrityksen henkilöstömäärä on nykyään 60. Kasvuprosentti vuosina 2007-2012 oli 2 712; vuosittainen kasvu on ylittänyt 100 prosenttia jokaisena toimintavuotena.

Dream Broker on avaamassa syksyn aikana toimiston Tanskaan. Ensi vuoden aikana on tarkoitus laajentaa mm. Norjaan ja Iso-Britanniaan. Tekes on osallistunut Dream Brokerin tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan rahoitukseen.

"On hienoa nähdä, että Suomessa arvostetaan kasvuyrityksiä, jotka luovat työpaikkoja, laajenevat ja toimivat talouden keihäänkärkinä. Dream Broker haluaa omalla esimerkillään kannustaa myös muita yrityksiä rohkeasti kasvamaan ja kansainvälistymään", iloitsee toimitusjohtaja Mika Ahokas.

Toiselle sijalle Deloitte Technology Fast 50 -listalla selvisi Nord Software kasvuprosentilla 2 052. Kolmas oli Analyse² (1 641 %). Viime vuoden kilpailun voittanut Eniram kasvoi 1 514 ja Aito Technologies 1 437 prosenttia.

Näistä kolme viimeksi mainittua on saanut Tekesin tutkimus-, tuotekehitys- ja innovaatiorahoitusta sekä Nuorten innovatiivisten kasvuyritysten rahoitusta (NIY) jossain kehityksensä vaiheessa. Analyse² on osallistunut myös Tekesin asiakkaille tarkoitettuun Global Access Program (GAP) -kansainvälistymisohjelmaan.

"Nämä luvut ovat vakuuttava todiste suomalaisen kasvuyrityskentän osaamisesta, tekemisen meiningistä ja uskosta asiaansa, kuten myös esim. Bloombergin artikkeli Suomen pelialasta osoittaa. Kasvuyritysten rooli on Tekesin strategiassa keskeinen ja haluamme vastata niiden tarpeisiin nyt ja tulevaisuudessa entistä paremmin. Se, että Deloitten listan 50:stä yrityksestä yli 40 on asiakkaitamme, kertoo mielestäni siitä, että valintamme on oikea", sanoo toimialajohtaja Risto Setälä Tekesistä.

Suomen listauksessa menestyneet yritykset osallistuvat automaattisesti myös Deloitten EMEA Fast 500 -listaukseen, jossa palkitaan EMEA-alueen (Eurooppa, Lähi-Itä, Afrikka) nopeimmin kasvavat teknologiayritykset. EMEA-listan tulokset julkistetaan 30. marraskuuta.