Suomalaiset kasvuyritykset menestyivät jälleen maailmalla

Tekesin asiakkaat valittiin voittajien joukkoon Red Herringin globaalilla listalla ja European Venture Contest -kilpailussa.

Teknologiajulkaisu Red Herring listasi (Top 100 Global) jälleen maailman innovatiivisimmat ja kiinnostavimmat teknologiayritykset. Voittajien joukkoon selvisivät suomalaiset startupit Kiosked ja Relaxbirth.

Molemmat ovat saaneet jossain kehityksensä vaiheessa Tekesin tutkimus-, tuotekehitys- ja innovaatiorahoitusta. Lisäksi Tekes on myöntänyt Kioskedille Nuorten innovatiivisten kasvuyritysten rahoitusta (NIY) kansainvälisen liiketoiminnan kehittämiseen.

Top 100 Global -listalla oli yli tuhat ehdokasyritystä Pohjois-Amerikasta, Euroopasta ja Aasiasta. Keväällä julkaistuun Red Herringin Euroopan sadan kiinnostavimman teknologiayrityksen joukkoon pääsi Kioskedin ja Relaxbirthin lisäksi seitsemän suomalaista startupia, jotka kaikki ovat Tekesin asiakkaita.

Suomalaismenestys jatkui European Venture Contestissa, jossa kymmenen parhaan joukkoon valittiin 850:stä alkuvaiheen kasvuyrityksestä helsinkiläinen Bitbar Technologies (ICT) ja turkulainen Abacus Diagnostica (Life Sciences). Tekes on myöntänyt Bitbar Technologiesille NIY-rahoitusta sekä osallistunut yrityksen tutkimus-, tuotekehitys- ja innovaatiorahoitukseen mm. Serve-ohjelman kautta.

Tekesin rahoitus on auttanut Bitbaria merkittävästi tuotekehityksessä, teknologian suojaamisessa sekä sen nopeassa kaupallistamisessa suoraan kansainvälisille markkinoille. Yritys on mukana Tekesin ja Finnveran Vigo-kiihdyttämöohjelmassa.

Tekes on rahoittanut Abacus Diagnostican tutkimus-, tuotekehitys- ja innovaatiotoimintaa mm. Turvallisuus-ohjelmassa. "On erittäin hienoa, että Tekesillä on kyky ymmärtää eri toimialojen ominaispiirteitä ja rahoittaa edelleen myös Life Sciences -hankkeita, joilla on selkeä kansainvälisen kasvun potentiaali", kiittää toimitusjohtaja Tom Palenius.

Lisäksi Finnvera Venture Capital on tehnyt sijoituksia molempiin yrityksiin.

Lue myös: Kolme suomalaisyritystä ylsi sadan kärkijoukkoon Red Herringin listalla (joulukuu 2011)