Cloud Software -ohjelmasta merkittäviä hyötyjä

TIVIT Oy:n Cloud Software -tutkimusohjelmassa on rakennettu uudenlaisia tapoja saada nopeasti aikaan uutta liiketoimintaa. Arvioijien mukaan hyödyt lasketaan miljoonissa euroissa.

Cloud Softwaren tavoitteena on luoda Suomeen uutta liiketoimintaa internet-palvelujen arvoketjuissa sekä kestävän kehityksen, käyttäjäkokemuksen ja tietoturvan alueilla. Tähän mennessä osa ohjelmaan osallistuneista yrityksistä on kaksin- tai kolminkertaistanut liikevaihtonsa. Toiset ovat saaneet toimintatapojaan tehostamalla miljoonien eurojen säästöt puolessa vuodessa.

Cloud Software on onnistunut kiihdyttämään koko ICT-alan kasvua Suomessa ja luomaan uuden, tuottoisimpiin pilvipalveluihin keskittyvän ekosysteemin. Yksi tärkeimmistä opeista kehitystyön vauhdittamisessa on ollut asiakkaan välittömään palautteeseen perustuva joustava toimintamalli sekä keskittyminen suunnittelun alusta lähtien saumattomaan käyttäjäkokemukseen.

Nelivuotinen tutkimusohjelma käynnistettiin vuonna 2010. Siihen kuuluu tällä hetkellä 22 suomalaista yritystä ja kahdeksan tutkimuslaitosta. Ohjelman arvioinnin suoritti kansainvälinen tiimi.

Lue lisää

Tekes rahoittaa Tieto- ja viestintäteollisuuden tutkimus TIVIT Oy:n tutkimusohjelmia.