13 miljoonan euron pääomasijoitus vauhdittaa ZenRoboticsin kasvua

Robottiohjatun jätteidenlajittelujärjestelmän kehittänyt ZenRobotics on saanut 13 miljoonan euron pääomasijoituksen. Rahoituksen on tarkoitus vauhdittaa ZenRobotics Recycler -järjestelmän maailmanlaajuista markkinointia.

Kansainvälinen pääomasijoittaja Invus on sijoittanut ZenRoboticsiin 13 miljoonaa euroa tukeakseen sen kasvua maailmanlaajuisesti. Myös kotimainen teknologia-alan kehitysyhtiö Lifeline Ventures tukee ZenRoboticsin maailmanvalloitusta.

Ainutlaatuinen tuote

Yrityksen päätuote, ainutlaatuinen ZenRobotics Recycler (ZRR) on robottiohjattu jätteidenlajittelujärjestelmä. ZenRobotics Recycler kierrättää rakennus- ja purkujätteen ja ottaa talteen arvokkaat raaka-aineet tekoälyn ohjaamien teollisten robottien avulla. Järjestelmän avulla saavutetaan merkittäviä säästöjä jätteidenkäsittelykuluissa tunnistamalla ja ottamalla talteen muuten hukkaan meneviä arvokkaita materiaaleja. Järjestelmä maksaa itsensä takaisin arviolta vuoden sisällä.

"ZenRoboticsin loistava porukka on luonut täysin ainutlaatuisen tuotteen, jonka kanssa on lähes mahdoton kilpailla. Intensiivisen tutkimustyön ja tuotekehityksen jälkeen olemme vihdoin valmiita tuomaan ZenRobotics Recyclerin koko maailman saataville. Yhteistyömme Invuksen kanssa avaa upeita uusia mahdollisuuksia – pääsemme valloittamaan maailmanmarkkinoita nopealla aikataululla. Robottien vallankumous jätteenkäsittelyssä on käsillä!", iloitsee ZenRoboticsin toimitusjohtaja Juho Malmberg.

Juho Malmberg näkee myös Tekesin roolin tärkeäksi: "Tekesin tuki ZenRoboticsille on ollut erittäin merkityksellistä ja tärkeää mahdollistaen vaativan tuotekehitystyön vaatiman panostuksen ja resurssoinnin sekä tuotteen kaupallistamiseen tarvittavat valmistelut. Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön Tekesin kanssa ja arvostamme heidän osaamistaan ja tukeaan yrityksellemme."

Tekes on myöntänyt ZenRoboticsille tutkimus-, tuotekehitys- ja innovaatiorahoitusta Kestävä yhdyskunta -ohjelmassa sekä Nuorten innovatiivisten kasvuyritysten rahoitusta (NIY). Yritys on myös mukana Tekesin ja Finnveran Vigo-kiihdyttämöohjelmassa.

Lisätietoja

Juho Malmberg
Puh. 040 721 6002
juho.malmberg (at) zenrobotics.com

Lue myös: ZenRobotics Euroopan innovatiivisin ympäristöalan yritys