25.10.2016

Yhteisöllisten työtilojen seminaari

Ajankohta: ti 25.10.2016

Yhteisölliset työtilat ovat viime vuosina kasvattaneet suosiotaan niin Suomessa kuin maailmalla. Työtiloja on perustettu kivijalkakauppoihin, vanhoihin teollisuuskiinteistöihin ja kerrostalohuoneistoihin. Eri alojen ammattilaiset – suurin osa itsensä työllistäjiä – muokkaavat ja rakentavat itselleen sopivia työtiloja ja yhteisöjä.

On sanottu, että yhteisöllisissä työtiloissa on tuotantovoimaa ja luovaa pöhinää. Aihetta tutkineiden mukaan voidaan jo puhua coworking-buumista, jonka piirteitä siirtyy myös isompiin organisaatioihin. Mutta mihin yhteisöllisyyden voima perustuu? Mistä työnilo ja hyvinvointi kumpuavat? Avautuuko uusien yhteisöjen kautta uusia työmahdollisuuksia? Onko yhteisöllisten työtilojen toimintamalli näkymä tulevaisuuden työelämästä?

Tule mukaan keskustelemaan!

Työ- ja elinkeinoministeriön Työelämä 2020 -hanke järjestää tiistaina 25.10. yhteisöllisten työtilojen ilmiötä pohtivan Work Up! Työn uudet yhteisöt -seminaarin Helsingin messukeskuksen Kokoustamossa klo 12–16.  Tilaisuudessa on paneelikeskusteluja, joissa asiantuntijat, poliittiset päättäjät, tilojen perustajat ja tiloissa työskentelevät esittävät näkemyksiään. Yleisö voi osallistua keskusteluun yleisöäänestyksin ja sosiaalisessa mediassa tunnuksella #workup16.

Tapahtumaa voi seurata myös webcasting-lähetyksenä klo 12–16. Osallistut sitten paikan päällä tai verkon välityksellä, ilmoittaudu mukaan tällä lomakkeella. Paikan päälle tulijoita pyydetään ilmoittautumaan 13.10. mennessä tarjoiluiden riittämisen varmistamiseksi. Etäosallistujat voivat ilmoittautua 23.10. saakka, ja heille lähetetään linkki verkkolähetykseen sähköpostitse.

Työn uudet yhteisöt -seminaari on osa Työelämä 2020 -hankkeen Work Up! -tapahtumien sarjaa ja jatkoa keväällä kiitosta saaneelle joukkoistetun työn ilmiötä pohtineelle Vaeltavat ammattilaiset -seminaarille. Work Up! on foorumi, jossa keskustellaan uusista tavoista tehdä ja teettää työtä.

Työn uudet yhteisöt -tilaisuudessa ovat Työelämä 2020 -hankkeen lisäksi mukana Työterveyslaitos, Tekes, työ- ja elinkeinoministeriö sekä valtiovarainministeriö.