26.10.2016

Inspiraatiosta ja innovaatioista uutta kasvua!

Työhyvinvoinnin myytinmurtajat

Me myytinmurtajat uskomme, että laajentamalla työhyvinvoinnin käsitettä paremman johtamisen ja osallistamisen suuntaan, luomme Suomelle yhdessä menestystarinoita! Tämä tilaisuus aloittaa matkan, johon kutsumme mukaan kehitysnälkäisiä pk-yrityksiä. Haluatko parantaa yrityksesi kilpailukykyä satsaamalla ihmisiin ja uuden luomiseen?
Ajankohta: ke 26.10.2016

Klo 8.30-16.00 | Aalto-yliopisto, Nokia-sali, Runeberginkatu 14-16, Helsinki

Tilaisuus on maksuton ja sisältää kahvit ja lounaan. Tilaisuus toimii starttina uudenlaisille kehittämispoluille, joita esitellään päivän aikana.

Tutustu materiaaleihin

Tilaisuuteen osallistui 250 työhyvinvoinnin ja johtamisen myytinmurtajaa. Päivän aikana kuultiin lukuisia innostavia puheenvuoroja sekä keskusteluun siivittäviä alustuksia. Osallistujat olivat myös aktiivisia twiittaajia, ja #tyhmymyytit -twiittejä jaettiinkin somessa yli 1000! Tutustu tilaisuuden materiaaliin täällä.

Ohjelma

8.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvit

9.00 Tervetuloa!
Varadekaani Kristiina Mäkelä, Aalto-yliopisto

Myytit murskaksi
Kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee, sosiaali- ja terveysministeriö ja pääjohtaja Pekka Soini, Tekes

Ihmiset muutoksen tekijöinä
Pääjohtaja Reijo Karhinen, OP Ryhmä Esitys

Luotettava brändi - avain menestykseen
Hallitusammattilainen, asiantuntija Marina Vahtola, Aalto-yliopisto 

10:30-10:45 tauko

Tee niin kuin ite tekisit, Case Vincit, Euroopan paras työpaikka 2016
Johtaja Mikko Kuitunen, Vincit Oy  Esitys

Hyvä työ syntyy innostuneista ihmisistä
Toimitusjohtaja Karoliina Jarenko, Filosofian akatemia Esitys

Arvostan vai arvostelen – esimiehen lisäarvo?
Toimitusjohtaja Ari Rämö Sick Oy

Esitykseen liittyviä artikkeleja:
Pomon tehtävänä on saada ihmiset hyvälle tuulelle
Arvostelua vai arvostusta

Kommentaattorina apulaisprofessori Olli-Pekka Kauppila, Aalto-yliopisto

12:15-13:15 lounas

Iltapäivällä työskentelyä työpajoissa.

15:15-15:45 Askelmerkit hyvinvoinnin kehittämispoluille

Inspiroivasta työstä kasvua

Menestys ja kasvuloikat vaativat onnistunutta vauhdinottoa ja kunnon ponnistusta. Yhteiseen suuntaan ja selkein askelmerkein. Innostavasta työstä ja hyvän johtamisen vaikutuksesta organisaation tuottavuuteen on useita hienoja esimerkkejä.

Pääjohtaja Reijo Karhinen, OP Ryhmä

Millaisista asioista tuottavat työpaikat syntyvät? Ovatko käsityksemme työhyvinvoinnista myyttejä, joita on aika ravistella? Millaisin keinoin sinä haluat kasvattaa hyvinvointia ja tuottavuutta?

Ohjelman juontaa ja myyttejä kanssamme murtaa toimittaja Kirsi Heikel.

Valitse innostavin teema!

Aamupäivän puheenvuorojen ja talk show´n sekä lounassession jälkeen ratkomme haasteita ja suunnittelemme konkreettisia askeleita eteenpäin pienemmissä ryhmissä. Valitse yksi teema, johon osallistut!

Innovaatiokyvykkyys

Työpajan tarjoaa Tekes
Miten ymmärtää uusia, outojakin ilmiöitä ja uudistaa tarjoomaa vastaamaan muuttuvaa kysyntää? Asiaa innovaatiokyvykkyyden vahvistamisesta sekä tietoa innovaatioiden kehittämiseen tarjolla olevista rahoitusmalleista. Moderaattorina  Merja Fischer, Staria Oy. Case-esimerkkinä Pipelife, Kimmo Kedonpää.
Tila: Amer

Digimurros

Työpajan tarjoavat Työterveyslaitos ja STM
K
uinka hyödyntää digimurrosta oman liiketoiminnan kehittämiseksi ja auttaa ihmisiä kehittämään osaamistaan ajan vaatimalla tavalla. Moderaattorina Nico Engström Mainostoimisto Uhmasta sekä Liisa Hakala sosiaali- ja terveysministeriöstä.
Tila: A305, max. 34

Työhyvinvointi 3.0

Työpajan tarjoaa Sitra
Henkilöstötuottavuus kasvuun strategisen hyvinvoinnin kautta! H
enkilöstötuottavuuden heilahtelujen yhteys liiketoiminnan tunnuslukuihin. Ilmiötä valottaa tutkija Ossi Aura ja case-esimerkkinä Silta Oy, toimitusjohtaja Tatu Tulokas. Sitra haastaa yritykset mukaan 4-osaiseen prosessiin, jossa rakennetaan johdon kanssa liiketoiminnan tuloksia tukeva TYHY 3.0 kokonaisuus.
Tila: Nokia-sali

Hyvinvoinnin johtaminen muutoksessa

Työpajan tarjoaa Aalto-yliopisto
Kuinka henkilöstön hyvinvointia voidaan edistää rakenneratkaisuin, kehittämällä prosesseja, johtamalla epävarmuutta ja parantamalla vuorovaikutusta? Millainen esimiestyö tuottaa hyvinvointia ja tuloksellisuutta muutoksessa? Case-esimerkkinä Adecco. Moderaattoreina Olli-Pekka Kauppila, Niina Nurmi, Hertta Vuorenmaa ja Rebecca Piekkari Aalto-yliopistolta.
Tila: Wihuri, max. 90

Mikko Kuitunen

"Meillä työhyvinvointi syntyy pitkälti arjen tukemisesta ja sellaisten puitteiden luomisesta, jotka auttavat ihmisiä johtamaan itse itseään. Jos päivittäinen työ ei tunnu mielekkäältä, mitkään keinot eivät auta. Yrityksen vastuulla on luoda sellaiset rakenteet, jotka auttavat ihmistä innostumaan työstään.” Johtaja Mikko Kuitunen, Vincit Oy Lue blogia

Ari Rämö

”Työyhteisöä kehitetään yksilö kerrallaan jokaisessa kohtaamisessa. Arvostamalla toista voi nostaa työyhteisön fiilistä, arvostelemalla voi latistaa työintoa. Työhyvinvointia ei käsitteenä ole, on vain jokaisen kohtaamisen kautta syntyvää hyvää oloa.” Managing Director Ari Rämö, Sick Oy Lue blogia

Ossi Aura

Strategisella hyvinvoinnilla tarkoitetaan sitä osaa henkilöstön hyvinvoinnista, jolla on merkitystä organisaation tuloksellisuuden kannalta. Tuloksellisuus kehittyy työn tuottavuuden kasvun ja työkyvyttömyyden aiheuttamien kustannusten alentamisen kautta. Tuottava organisaatio on hyvin johdettu, osaava ja työhönsä motivoitunut.” Strategisen hyvinvoinnin tutkija ja kehittäjä Ossi Aura Lue blogia

Karoliina Jarenko

”Tulevaisuudessa menestyvät vain sellaiset organisaatiot, jotka osaavat vahvistaa motivaatiota ja ohjata ihmiset kehittämään itseään ja työtään jatkuvasti uudelle tasolle.” Karoliina Jarenko, Filosofian Akatemian toimitusjohtaja Lue blogia

Kenelle

Seminaari on suunnattu kehityshaluisten yritysten johdolle, hr-johdolle sekä työhyvinvointipalvelujen tuottajille. Yrityksille, jotka haluavat uudistua ja menestyä kehittämällä johtamista, hyvinvointia, kyvykkyyttä ja innovatiivisuutta.

Järjestäjät

Tilaisuuden järjestävät Tekes, Sitra, Työterveyslaitos, Aalto-yliopisto, sosiaali- ja terveysministeriö sekä Jyväskylän ammattikorkeakoulu.

Lisätietoja: projektipäällikkö Jaana Saarisilta, puh. 040 838 0417, etunimi.sukunimi@jamk.fi

Mahdolliset peruutukset

Huom! Tapahtuma on suosittu ja varaamme tarjoilut ilmoittautuneille. Muistathan ilmoittaa etukäteen Jaanalle, jos olet estynyt osallistumaan. Peruuttamattomasta ilmoittautumisesta veloitamme 80 euroa.