27.8.2016

Tiede on taidetta -keskustelut Art goes Kapakka -kaupunkifestivaaleilla

Sarja tuo tuoreimman tutkimustiedon ja alansa parhaat asiantuntijat yhteen rennon kapakkakeskustelun merkeissä. Katso viikon ohjelma.
Ajankohta: su 21.08.2016 - la 27.08.2016

Art goes Kapakka -kaupunkifestivaalin yhteydessä toteutetaan jälleen suosittu Tiede on Taidetta -keskustelusarja, joka johdattelee ajankohtaisten tieteen ja teknologian kysymysten äärelle. Sarja tuo tuoreimman tutkimustiedon ja alansa parhaat asiantuntijat yhteen rennon kapakkakeskustelun merkeissä. Yleisö saa osallistua paneelikeskusteluihin omilla kysymyksillään.

Helsinkiläisessä ravintola Dubrovnikissa kolmena iltana pidettäviä keskusteluja ohjaa toimittaja JP Pulkkinen. Lisäksi sarjassa kuullaan kaksi esitelmää.

Tiede on taidetta -sarja toteutetaan yhteistyössä Suomen Akatemian, Tekesin ja Duodecimin kanssa.

Ohjelma

Tili biopankissa
Sunnuntai 21.8. klo 17, Ravintola Dubrovnik

Ensimmäisen paneelikeskustelun teemana ovat biopankit ja terveystietojen hyödyntäminen. Kuka omistaa terveystiedot? Kuinka geenitietoja voidaan hyödyntää? Keskustelussa ovat mukana kehitysbiologian professori Seppo Vainio, Helsingin biopankin johtaja Kimmo Pitkänen ja patologian dosentti Johanna Arola.

Eniten pelottaa kaikki
Maanantai 22.8. klo 18 Ravintola Dubrovnik
Paneelikeskustelussa pohditaan mediaa ja uhkakuvia. Keskustelemassa ovat viestinnän professori Anu Kantola, toimittaja Ville Blåfield ja viestinnän professori Janne Seppänen.

Anna virheelle mahdollisuus
Tiistai 23.8. klo 18 Ravintola Dubrovnik
Keskustelussa käsitellään luovuutta tieteessä, taiteessa ja teknologiassa. Illan keskustelijoina toimivat foley-artisti Heikki Kossi ja perheterapian professori emeritus Jukka Aaltonen. Keskustelun aikana Tuomas Tiainen Sarjakuvakeskuksesta piirtää live-sarjakuvaa.

Karvas maku ja syömiskäyttäytyminen
Torstai 25.8. klo 17, Ravintola Belge Bar & Bistro
Akatemiatutkija ja dosentti Mari Sandell luennoi makuaistista. Miksi toisen nam on toisen yök?

Konserttisaliakustiikka
Lauantai 27.8. klo 17, ravintola Juttutupa
Akustiikan professori Tapio Lokki puhuu konserttisalien akustiikasta. Voiko konserttisali latistaa hyvänkin konsertin?