Teollisen internetin huippuseminaari yhteistyössä Industrial Internet Consortiumin kanssa

Industrial Internet Consortiumin (IIC) testbed-toiminnasta vastaava johtaja Shoumen Datta on Suomessa Tekesin kutsumana rakentamassa kansainvälistä yhteistyötä teollisen internetin alueella. IIC on kansainvälinen verkosto, joka pyrkii edistämään teollisen internetin soveltamista ja kaupallistamista eri toimialoilla.
Ajankohta: ke 30.09.2015

Keskiviikkona 30.9. järjestetään aamupäiväseminaari, jossa kuullaan nousevista teemoista digitaalisuuden ja teollisen internetin alueella. Tule kuulemaan miten USA:ssa nähdään kehitys IoT:ssa ja IoS:ssä (Internet of Systems) tai miten lohkoketjuteknologiaan (blockchain) perustuvat innovatiiviset arkkitehtuuriratkaisut voivat mullistaa digitaalisuuden rakenteet ja ansaintalogiikat.

Seminaarien ja yritystapaamisten tavoitteena on käynnistää uusia yhteistyöprojekteja IIC-verkoston ja kotimaisten toimijoiden välillä, jotka voivat hakea rahoitusta Tekesin ohjelmista, kuten Teollinen internet.

Vuonna 2014 perustetun Industrial Internet Consortiumin toimintatapa on nopeat kokeilut ja jäsenten määrittelemien testiympäristöjen (testbeds) perustaminen eri sovellusalueille. Tällä hetkellä on käynnissä kuusi IIC:n perustamaa testbed-hanketta ja valmisteluvaiheessa useita ehdotuksia mm. valmistavaan teollisuuteen, terveydenhoitoon ja logistiikkaan.

Verkoston toimintamalli on houkutellut mukaan nopeasti kasvavan joukon eri alojen johtavia yrityksiä. Myös useita Suomessa toimivia yrityksiä ja mm. VTT ovat IIC:n jäseniä.

Ilmoittaudu tilaisuuteen

comments powered by Disqus