Kohti älykästä, verkottunutta ja kyberturvallista digitaalista yhteiskuntaa: IEEE-konferenssi

Kyberturvallisuus, big data, digitaalisuus ja 5G ovat avainsanoja IEEE-konferenssissa Helsingissä. Paikalle odotetaan maailmanlaajuisesti satoja alan tutkijoita. Tekesin 5thGear-ohjelma tähtää uuden liiketoiminnan synnyttämiseen ja Suomen nostamiseen kansainvälisten investointien kärkikohteeksi.
Ajankohta: to 20.08.2015

Kaikki konferenssissa käsittelyssä olevat teemat ovat ajankohtaisia ja tärkeitä 5G:n osatekijöitä. 5G on tulossa markkinoille vuosikymmenen vaihteessa ja suurin osa sen innovatiivisesta työstä tehdään lähivuosina. 5G-teknologioiden tavoitteena on toteuttaa äärimmäisen luotettava tiedon välitys. Tätä tavoitellaan, jotta jatkossa alkuvuodesta Suomessakin tapahtuneet palvelunestohyökkäykset eivät enää olisi mahdollisia.

"Kyberturvallisuus, yksityisyys ja big data sekä näihin kytketyt tulevaisuuden langattomat ratkaisut ovat Tekesin 5thGear-, Teollinen internet-, ja Terveyttä biteistä -ohjelmien agendalla. 5thGearissa tavoittelemme yritysten ja tutkimuslaitosten yhteistyön myötä uuden sukupolven langattomaan tietoliikenteeseen perustuvan uuden liiketoiminnan synnyttämistä. Suomen nostaminen kansainvälisten investointien kärkikohteeksi on myös tärkeä asia meille," ohjelmapäällikkö Mika Klemettinen toteaa.

Konferenssiin on lähetetty kesäkuun alkuun mennessä jo yli 500 tieteellistä tutkimusartikkelia. Suomalainen tiedeyhteisö on vahvasti mukana konferenssissa Tekesin ja Suomen Akatemian hankkeiden kautta. Tekes on läsnä myös itse konferenssissa ja toimii sen partnerina: konferenssin aiheet ovat keskeisessä roolissa monissa Tekesin parhaillaan käynnissä olevissa ohjelmissa.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

comments powered by Disqus