Teollinen Internet: Hypeä vai tulevaisuuden kilpailutekijä?

Ajankohta: ti 24.03.2015

Teollisuuden internetin hyödyntämiseen perustuva seuraava teollisuuden vallankumous on jo kulman takana? Hypeä tai ei, mutta onko kenelläkään teollisuuden johtotehtävissä toimivalla varaa jättää teollista internetiä ilman huomiota? Internet voi muuttaa valtavasti asioita myös teollisuudessa. Kyberturvallisuus ei koske pelkästään valtioita ja suuryrityksiä. Koneet ja laitteet kehittyvät yhä älykkäämmiksi ja riippuvaisemmiksi tietoverkoista ja alttiimmiksi kyberhyökkäyksille. Myös pienempien yritysten on syytä pohtia, miten varautua ulkopuolisia kyberhyökkäyksiä vastaan ja parantaa yrityksen kyberturvallisuutta.

Ohjelma

12.30 Avaus, Satakunnan kauppakamarin teollisuusvaliokunnan puheenjohtaja, toimitusjohtaja Markku Vesa

Teollinen Internet parantaa tuottavuutta ja turvallisuutta, aluepäällikkö Jouni Latva-Pirilä, Konecranes Oyj

  • Konecranes Oyj on yksi maailman johtavia nostolaitevalmistajia, joka toimittaa tuotavuutta tehostavia nostolaiteratkaisuja ja palveluita useille teollisuudenaloille. Konecranes toimii noin 50 maassa ja se työllistää lähes 12.000 työntekijää.

Automaatiojärjestelmän parempi hyödyntäminen, liiketoimintajohtaja Mika Riikonen, Insta Automation Oy

  • Insta Automation Oy on erikoistunut teollisuuden ja erilaisten prosessien sähköautomaatioon, suunnitteluun, valmistukseen, asennukseen ja ylläpitoon. Insta Automation kuuluu Insta-konserniin, jonka palveluksessa on n. 700 henkilöä.

Kahvitauko

Kyberturvallisuudesta kilpailuetua, kyberturvallisuusohjelman ohjelmajohtaja Mika Kataikko, INKA / JYKES

  • Innovatiiviset Kaupungit (INKA) ohjelman tavoitteena on synnyttää kilpailukykyistä liiketoimintaa ja vauhdittaa innovaatiokeskittymien syntymistä Suomeen. Kyberturvallisuuden ohjelmaa hallinnoi Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy.

Vähän teoriaa – paljon käytäntöä teollisesta Internetistä, toimitusjohtaja Simo Puustelli, Satmatic Oy

  • Satmatic Oy on yksi Suomen johtavista sähkö- ja automaatiotekniikan rakentajista. Satmatic Oy on osa AS Harju Elekteriä, jonka palveluksessa työskentelee n. 500 alan ammattilaista, joista Suomessa runsaat 100 henkilöä.

Teollinen Internet – liiketoiminnan vallankumous 2014–2019 ohjelma, asiantuntija Kari Penttinen, Tekes

  • ohjelman tavoitteena on uudistaa yritysten liiketoimintaa teollisen internetin keinoin ja kannustaa eri alojen yrityksiä yhteistyöhön

15.45 Keskustelua päivän aiheista

Tilaisuuden puheenjohtajana toimii johtaja Janne Vartia, Prizztech Oy

Tilaisuus on maksuton. Ilmoittautumiset viimeistään 21.3.2015 Satakunnan Kauppakamariin puh. (02) 634 0700 tai kauppakamari@sata.chamber.fi

Lisätietoja:

Satakunnan kauppakamarin toimitusjohtaja Juhani Saarikoski, puh. 0400 439 053, juhani.saarikoski(at)sata.chamber.fi