9.12.2014

Groove-ohjelman päätösseminaari – Voice of Groove

On aika ruuvata Groove-ohjelma päätökseen! Neljä vuotta groovailua - mitä jäi käteen?
Ajankohta: ti 09.12.2014

Aika: 9.12.2014 klo 9-17

Paikka: Gloria Kultturiareena, Pieni Roobertinkatu 12, Helsinki

Tekesin Groove – Uusiutuva energia, kasvua kansainvälistymisestä -ohjelmalla on kehitetty suomalaisten uusiutuvan energian ja cleantechin pk-yritysten liiketoimintavalmiuksia ja kansainvälistä kilpailukykyä. Ohjelma suunnattiin kasvuhaluisille pienille ja keskisuurille yrityksille. Groove-ohjelma on tukenut yrityksiä kasvamaan ja kansainvälistymään tarjoamalla heille rahoitusta, liiketoiminnan sparrauspalveluja, koulutuksia, tilaisuuksia verkottumiseen ja tutustumismatkoja eri markkinoille. Ohjelma käynnistyi vuonna 2010 ja päättyy tämän vuoden lopussa. Onkin siis aika miettiä taaksepäin, mitä ohjelmalla on saavutettu, mitkä ovat opit vuosien varrelta ja miten edetään tästä eteenpäin.

Groove-ohjelman keskiössä ovat olleet suomalaiset pk-yritykset, joten annetaan lava heille!

Päivän aikana kuulemme yritysten näkemyksiä aaltoenergiasta ja tuulivoimasta, sekä saamme yhteenvedon Groove-ohjelman satsauksista aurinkoenergiaan.

Eräänä Grooven ajatuksena oli kannustaa suomalaisia lähtemään maailmalle yhdessä. Tutustummekin päivän aikana muutamaan konsortiohankkeeseen ja kuulemme hankkeissa mukana olleilta heidän kokemuksiaan yhdessä tekemisestä.

Groove on panostanut paljon yhteistyöhön Kiinan kanssa ja suomalaisyrityksiä on autettu löytämään paikallisia partnereita, asiakkaita ja sijoittajia. Päätösseminaariin saapuu muutama yritys kertomaan kokemuksistaan Kiinan markkinoihin liittyvistä haasteista ja onnistumisista.

Sijoittajayhteistyö on ollut eräs Grooven tärkeä teema ja sitä on toteutettu järjestämällä Sijoittajapäiviä, joiden kautta on tuotu yhteen alan sijoittajat ja rahoitusta tarvitsevat yritykset. Päätösseminaarissa tarjotaan yrityksille vielä kerran mahdollisuutta päästä pitsaamaan sijoittajatuomaristolle Voice of Groove -henkeen!

Tilaisuuden keynote -puheenvuoroista vastaavat Esko Aho ja Tero Ojanperä. Lisäksi Groove-ohjelman johtoryhmä kertoo ohjelman saavutuksista ja esittää oman näkemyksensä alan tulevaisuudesta. Team Finland -puheenvuorossa keskustellaan siitä, mitä alan yrityksille on tarjolla nyt kun Groove-ohjelma päättyy. Groove-ohjelman loppuraportti julkaistaan päätösseminaarissa.


Katso alustava ohjelma ja ilmoittaudu mukaan! https://tapahtumat.tekes.fi/tapahtuma/groovepaatosseminaari

Päivän energisestä juonnosta vastaa Axl Smith!

Energisin terveisin,
Tekes Groove