Team Finland Future Watch: Africa Sense Making -työpaja

Miltä näyttää Afrikan liiketoimintaympäristö 2020?

Miten Afrikan eri maat ja markkinat kehittyvät – mitä mahdollisuuksia Afrikan kasvava keskiluokka avaa suomalaisille yrityksille? Tuleeko Afrikan mantereesta uusiutuvien energiamuotojen edelläkävijä?

Tervetuloa Africa Sense Making -työpajaan

Aika: 27.5.2014 klo 9:00-13:00
Paikka: Minerva-tori, Helsinki (Siltavuorenpenger 5 A, kellari 2.krs)

Tervetuloa innovoimaan ja jakamaan ajatuksia Afrikan liiketoimintamahdollisuuksista suomalaisille yrityksille Team Finland Future Watch Africa Sense Making -työpajaan 27.5.2014 klo 9–13.

Työpaja on osa Team Finlandin ennakointitoimintaa, jossa osallistujien tehtävänä on tunnistaa avaintrendejä ja signaaleja, jotka vaikuttavat niin yksittäisten toimijoiden, Team Finland -verkoston kuin suomalaisten yritysten toimintaan ja strategioihin Afrikan maiden markkinoilla. Ennen työpajaa signaaleja on kerätty Finpron verkostosta mm. Ruandasta, Keniasta, Ghanasta, Nigeriasta, Botswanasta, Tansaniasta, Sambiasta, Mosambikista ja Etelä-Afrikasta. Laajoina sisällöllisinä teemoina ovat terveys & hyvinvointi, energia ja älykäs kaupunki. Osallistujat voivat esittää myös omia signaaleja ja ideoita työpajassa.

Katsomme pääasiassa avautuvia liiketoimintamahdollisuuksia 2-5 vuoden aikajänteellä. Työpajan aikana luodaan jaettu ymmärrys muutamasta avaintrendistä ja potentiaalisista aloitteista niiden eteenpäin viemiseksi. Työpajan tuloksia hyödynnetään mm. Tekesin ja UM:n uuden kehitysinnovaatio-ohjelman valmistelutyössä. Työpaja on luonteeltaan kokeileva, osallistava ja innostava. Sinun ei tarvitse olla Afrikka-asiantuntija, riittää, että omaat uteliaan ja avoimen mielen.

Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse laura.nurmi@tekes.fi mahdollisimman pian, kuitenkin 23.5. mennessä.

Ohjelma

Tervetulosanat ja johdatus teemaan

Trendien/signaalien tiivis läpikäynti

Työpajan ja ryhmätöiden ohjeistus

Ryhmätyöt

Ryhmätöiden tulokset

Työlounas

Tärkeimpien prioriteettisignaalien valinta & keskustelu

Yhteenveto & tilaisuuden päättäminen

Team Finland Future Watch – näkymiä liiketoiminnan kehittämiseen
Tilaisuuden järjestää Team Finland Future Watch -palvelu, joka tuo yrityksille tietoa ja näköaloja kansainvälisistä liiketoimintamahdollisuuksista eri maissa 2–5 vuoden aikajänteellä. Palvelun avulla yritys pystyy tunnistamaan uusia liiketoimintamahdollisuuksia, kehittämään toimintaansa ja suuntaamaan kehitystyötään. Team Finland Future Watch -palvelu toteutetaan ja kehitetään Tekesin vetovastuulla yhteistyössä muiden Team Finland -toimijoiden kanssa.