Suomi-Brasilia innovaatioseminaari

Team Finland kutsuu Brasilian mittavista biomassan ja uusiutuvan energian mahdollisuuksista kiinnostuneet yritykset mukaan Rio de Janeirossa 19.-21.10.2014 pidettävään seminaari- ja verkostoitumistilaisuuteen.
Ajankohta: su 19.10.2014 - ti 21.10.2014

Tilaisuus on yksinomaan suomalaisille ja brasilialaisille tutkijoille ja yrityksille räätälöity tilaisuus biomassaa ja uusiutuvaa energiaa koskevan huippututkimustiedon jalostamiseksi uraauurtavaksi kaupalliseksi toiminnaksi. Brasilia on maailman johtava biomassan hyödyntäjä energiakäyttöön. Maa investoi erittäin vahvasti myös muuhun uusiutuvaan energiaan.

Suomalais-brasilialainen huippututkijoiden verkosto NOBRE tuottaa tilaisuuteen viimeisimmän alan innovaatioita koskevan tutkimustiedon ja tuo myös mukanaan tilaisuuteen 10 tutkijan ryhmän Suomesta. Ohjelma sisältää runsaasti mahdollisuuksia suomalaisten ja brasilialaisten tutkijoiden ja yritysten vuorovaikutukselle ja kumppanuusmahdollisuuksien kartoitukselle. Oheistetusta ohjelmasta löytyvät tarkemmat tiedot tilaisuuden juoksutuksesta ja tilaisuudessa käsiteltävistä erityisteemoista.

Rio de Janeiron osavaltion teollisuusliitto FIRJAN isännöi tilaisuuden Rion kaupungin keskustassa sijaitsevassa pääkonttorissaan ja kokoaa tilaisuuteen osallistuvat brasilialaiset yritykset mobilisoimalla laajapohjaisen jäsenverkostonsa. FIRJAN pyrkii voimakkaasti syventämään suhteitaan Suomeen, mistä osoituksena tämän tilaisuuden ohella mm. liiton vierailu Suomessa kesäkuussa.

Tilaisuuden pääorganisaattorina toimii Brasilian tiede-, teknologia- ja innovaatioministeriö MCTI. Ministeriön hallinnonalan piiriin kuuluvat Brasilian tärkeimmät julkiset tutkimus- ja kehitystoimintaa rahoittavat toimijat. MCTI panostaa merkittävästi kumppanuuksiin Suomen kanssa. Kuluneen kahden vuoden aikana MCTI:n varaministeri on vieraillut Suomessa kahdesti eri brasilialaistoimijoiden kanssa.

Suomalaisyrityksiä pyydetään ilmoittamaan osallistumistaan tilaisuuteen suoraan MCTI:n Maribel Alves Fierro Sevillalle osoitteeseen: maribel.sevilla@mcti.gov.br

Team Finland tukee tilaisuuden järjestelyjä. Keskustelemme mielellämme kanssanne tilaisuudesta ja pyrimme parhaamme mukaan tukemaan yritystänne myös erillisten tapaamisten sopimisessa paikallisten toimijoiden kanssa. Pyydämme yhteydenotot osoitteeseen: juha.savolainen@formin.fi

Tilaisuuden ohjelmaluonnos